Hlavní obsah

Prohra s Leicesterem? Nemám pořádné vysvětlení pro náš výkon, smutnil Klopp

Trenér fotbalistů Liverpoolu Jürgen Klopp po úterní porážce v Leicesteru 0:1 ve 20. kole anglické ligy přiznal, že šestibodová ztráta na vedoucí Manchester City je velká. S výkonem svých svěřenců proti "Liškám" nebyl vůbec spokojený. Pokud podle něj budou takto pokračovat i nadále, na dostižení "Citizens" nemůžou pomýšlet.

Foto: Rebecca Naden, Reuters

Trenér fotbalistů Liverpoolu Jürgen Klopp

Článek

Liverpool mohl v Leicesteru poslat do vedení po čtvrt hodině hry z penalty Muhammad Salah, jenže brankář Kasper Schmeichel směr jeho střely vystihl a egyptský útočník neuspěl ani po dorážce hlavou, která skončila na břevně.

Salah z pokutového kopu selhal poprvé od října 2017, předchozích 15 penalt proměnil. O vítězství domácích rozhodl v 59. minutě Ademola Lookman. "Reds" vyšli střelecky naprázdno po 34 soutěžních zápasech a jejich ztráta na obhájce titulu narostla.

"Je to velká propast. Navíc v neděli hrajeme s Chelsea, která má stejně bodů jako my. Neplánovali jsme, že dáme City šanci utéct. Pokud budeme hrát tak jako proti Leicesteru, nemůžeme pomýšlet na to, že City dostihneme. Pokud budeme hrát podle našich představ a budeme vítězit, uvidíme, kolik bodů získáme a co to bude znamenat," citovala Kloppa BBC.

Zatímco Manchester City zvítězil v Premier League devětkrát po sobě, Liverpool podruhé za sebou ztratil body. Před prohrou v Leicesteru remizoval 2:2 na hřišti Tottenhamu. "Nemám pořádné vysvětlení pro náš výkon s Leicesterem. Mou hlavní starostí je najít ho a nikoli se zabývat City. Nevypadali jsme jako my. Musíme přijít na to proč a okamžitě to změnit. Musíme se z toho poučit a taky že to uděláme," prohlásil čtyřiapadesátiletý Němec, jehož tým před týdnem ve čtvrtfinále Ligového poháru vyřadil doma Leicester po penaltách.

Stoper Virgil van Dijk se postavením v tabulce nezabývá. "Všichni se musí podívat do zrcadla a zlepšit se. Je konec prosince. Sezona je strašně dlouhá, může se stát cokoli. Vidíte, co způsobuje covid a zranění, hodně věcí se mění. Nemá cenu dívat se na City a Chelsea. Měli bychom se zaměřit na sebe a zlepšit se," uvedl třicetiletý nizozemský reprezentant pro Amazon Prime.

Reklama

Související témata: