Hlavní obsah

První vlastenec v Chelsea, bědoval Čech po školácké chybě proti Readingu

Praha/Londýn

Spadl mu obrovský kámen ze srdce. Brankář Chelsea Petr Čech věnoval ve středeční předehrávce 3. kola Premier League neuvěřitelnou minelou vedení hostujícímu Readingu, favorizovaný londýnský klub ale dokázal skóre třemi přesnými zásahy ve druhé půli otočit. „Hlavně mám radost, že ta moje chyba nestála tým body,“ oddechl si Čech po utkání.

Foto: Toby Melville, Reuters

Přímý kop Dannyho Guthrieho z Readingu (není na snímku) gólmana Chelsea Petra Čecha pořádně zaskočil a skončil za jeho zády.

Článek
Fotogalerie

Chelsea v prvním domácím duelu sezóny nováčka podle očekávání zatlačila a po Lampardově penaltě od 18. minuty vedla, čtyři minuty na konci první půlhodiny ale stačily hostujícímu Readingu k tomu, aby udělal ze zápasu drama. Nejprve za záda českého gólmana zaplul balón po povedené hlavičce Pavla Pogrebňaka a jen o chvíli později při přímém kopu Dannyho Guthrieho předvedl minelu, na kterou bude chtít hodně rychle zapomenout.

Tvrdá rána totiž zamířila přímo na českého gólmana, který ji však k překvapení všech nedokázal zastavit. „Je jasné, že do vedení šel soupeř zadarmo. Spadlo jim to z nebe po mojí chybě. Odraz toho míče byl nakonec trochu jiný, než jsem čekal. Skočil o chviličku dřív. Jak jsem balón chtěl dát pryč, stihl jsem ho ale akorát nohou vykopnout do ruky a od ní se odrazil do brány," nebál se Čech přiznat chybu na svém webu.

Hodně jej mrzelo, že šlo prakticky o vlastní gól. „Nešťastně jsem si to tam hodil rukou a byl to skoro vlastní gól. První vlastňák, který jsem si v Chelsea za osm let dal. Škoda, že padl zrovna v prvním domácím zápase sezóny, ale říkám si, že jestli jsem si tak hloupý gól vybral hned na začátku a další takový už nedostanu, budu spokojenej. „Hlavně mám radost, že ta moje chyba nestála tým body," poznamenal.

Reading ve druhé půli senzační výsledek neudržel a Chelsea po gólech Cahilla, Torrese a Ivanoviče získala i podruhé v sezóně všechny body. Blues byli před utkáním jednoznačným favoritem, podle Čecha jsou ale podobné zápasy vždy ošidné. „Už jsem to několikrát říkal. Tyhle zápasy jsou skoro vždycky hodně těžké, soupeř většinou nemá co ztratit a od vás každý automaticky očekává výhru. Navíc Reading je zkušený tým a do Premier League se po pár letech nevrátil náhodou," vyzdvihl soupeře Čech.

Potěšil jej ale hlavně výkon spoluhráčů, kteří během druhé půle vývoj zápasu zcela otočili. „Ukázali jsme velkou sílu. Věděli jsme, že 45 minut je dost dlouhá doba na to, abychom to dokázali. Hodně důležité bylo vyrovnání Garyho, protože pak zbývalo ještě dost času do konce. Pak jsme přidali i třetí gól a po brejku ještě čtvrtý do prázdné brány, když už Reading hrál vabank a gólman se nestihl vrátit," dodal Čech. Středeční zaváhání pak hodil rychle za hlavu a začal se soustředit na sobotu, kdy Chelsea čelá další domácí zápas proti Newcastlu.

Reklama