Hlavní obsah

Pudil bude po konci profesionální kariéry hrát devátou anglickou ligu

Bývalý fotbalový reprezentant Daniel Pudil se rok po konci profesionální kariéry domluvil na angažmá v týmu Hallam FC, který bude od nové sezony hrát devátou anglickou ligu. Druhý nejstarší klub světa, jenž byl oficiálně založen roku 1860, to oznámil na svém twitterovém účtu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Daniel Pudil v dresu Mladé Boleslavi

Článek

Šestatřicetiletý obránce nebo záložník ukončil kariéru po sezoně 2020/21 v druholigovém Žižkově. Předtím nastupoval za Blšany, Liberec, Slavii, Genk, Cesenu a v roce 2012 zamířil do anglického Watfordu. Mezi lety 2015 až 2019 hrál Pudil za Sheffield Wednesday, a právě ve "městě oceli" si vyzkouší další angažmá. Pětatřicetinásobný reprezentant si tak zahraje na nejstarším stadionu světa na Sandygate Road.

"Daniel se tady s rodinou usadil a chtěl se zapojit do dění v nějakém místním klubu. Víme, že je velmi zaneprázděný a že i o víkendech má spoustu povinností, ale mohl by nastoupit už 7. srpna v FA Cupu proti Bury," řekl serveru The Star trenér Craig Denton. "Jako kouč jsem naprosto nadšený, že mám v týmu hráče takových kvalit. I v kabině už to má velký ohlas," dodal.

Hallam minulou sezonu ovládl v rámci Northern Counties East League nižší Division One. Nyní se posunul do Premier Division, což je v hierarchii anglických soutěží devátá nejvyšší soutěž.

Reklama

Související témata: