Hlavní obsah

Rooney by mohl zamířit do nenasytné Machačkaly

Londýn

Bohatý ruský klub Anži Machačkala má podle informace serveru Sky Sports políčeno na další hvězdnou posilu. Poté, co v srpnu získala kamerunského útočníka Samuela Eto´a, by do své sestavy ráda přivábila další světový ofenzivní klenot - Wayna Rooneyho.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Oblékne anglický útočník Wayne Rooney dres Machačkaly?

Článek

Sportovní ředitel dagestánského týmu Roberto Carlos prozradil, že majitel klubu a miliardář Suleyman Kerimov hodlá nadále investovat finance pro nákup posil, dokud Anži nedosáhne úspěchů.

Svoji pozornost nyní Anži zaměřila na britské ostrovy, kde si vyhlédla kanonýra Manchesteru United Rooneyho. „Proč ne? Je to jeden z nejlepších útočníků na světě. Každý tým by ho chtěl mít v týmu," řekl v rozhovoru pro Sky Sports Carlos. „Je to stále velmi mladý hráč. Samozřejmě nemohu říci, kdy a zda vůbec, k přestupu dojde," doplnil.

Snažíme se image klubu měnit, říká Roberto Carlos

O gólového „zabijáka", který ve středu oslavil 27. narozeniny, je zájem také v dalších klubech, což si dobře uvědomují i v Machačkale. „Nejsme sami, kdo ho chce koupit. Existuje spousta týmů ve Španělsku, v Itálii, na světě, kteří by chtěli mít v kádru hráče jako je Rooney," poznamenal někdejší famózní brazilský obránce.

Přesto věří, že šance na zlanaření forvarda Albionu do Anži není malá. „Pan Kerimov je schopen udělat vše. Pokud chce někoho koupit, jde do toho a udělá to. My se ale snažíme změnit image klubu, není to jen o penězích. Nesnažíme se získat dobré hráče jen ze zahraničí.  Rádi bychom podepsali smlouvy i s kvalitními ruskými fotbalisty, kteří nejsou tak drazí," uzavřel Carlos.

Reklama

Související témata: