Hlavní obsah

Schick místo Ronalda? Kouč United naznačuje, co bude dál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skloňují se tři jména. Kouč Manchesteru United Erik ten Hag má podle webu mirror.co.uk jasnou představu o tom, kdo může být v jeho týmu nástupcem Cristiana Ronalda, o jehož zimním odchodu od Ďáblů se stále více hovoří jako o velmi pravděpodobné záležitosti. Mezi uvažovanými posilami je i Patrik Schick, poněkud vadnoucí český střelec utrápeného Bayeru Leverkusen.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Patrik Schick (14) z Leverkusenu při souboji s obranou Porta v Lize mistrů.

Článek

Jako kandidát na příchod byl líčen Joao Félix, který je údajně nespokojený v Atléticu Madrid, ale ve hře jsou teď hlavně jména tří jiných fotbalistů: Jonathan David z Lille, Patrik Schick a Moussa Dembélé z Lyonu.

Ten Hag podle všeho upřednostňuje tradičního útočníka lačnícího po gólech před ofenzivním hráčem, kterého může využít ve vícero rolích

Čistokrevný střelec by mohl přijít právě v Schickově osobě. Šestadvacetiletý hráč se etabloval jako jeden z kanonýrů v bundeslize. Ovšem to platilo v jejím minulém ročníku. V této sezoně i s Leverkusenem zabředl do mizérie.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Patrik Schick z Leverkusenu po zápase s Portem.

Nahrávat Schickovu příchodu ovšem údajně může i to, že ten Hag již naznačil, že nepůjde po velkých superjménech. Současná smlouva českého reprezentanta s Bayerem platí do roku 2027.

Ten Hag se podle britských médií nechce zaměřit na jediný cíl a sleduje i lyonského Dembélého a útočníka Lille Davida.

Trenérův vztah s hvězdným Ronaldem je notně pochroumaný. Sedmatřicetiletému Portugalci se nelíbí, že je v očích ten Haga nadbytečný. Role náhradníka, nebo dokonce jedince dočasně vyřazeného prvního týmu je pro něj zjevně frustrující.

Ronaldo odmítl nastoupit v závěru při domácí výhře United nad Tottenhamem. Ten Hag se jej rozhodl dočasně vyřadit z prvního týmu a donutil ho trénovat sólově. V úterý už se však Ronaldo vrátil do přípravy s prvním týmem.

Reklama