Hlavní obsah

Šeredně prošlápnutý kotník, sudí ani nepískl. Liverpoolu přibyl před Spartou další marod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodně slabou chvilku si v nedělním finále Anglického ligového poháru vybral fotbalový rozhodčí Chris Cavanagh. Po dvaceti minutách hry přehlédl střet záložníka Chelsea Moisesa Caiceda, který šeredně prošlápl levé chodidlo středopolaři Ryanu Gravenberchovi. Kouč Jürgen Klopp po triumfu 1:0 v prodloužení slavil, ale vrátil se k ošklivému momentu: Za tohle není ani karta?!

Foto: Matthew Childs, Reuters

Kámo, jsi v pohodě? Liverpoolští spoluhráči a lékaři kontrolují stav Ryana Gravenbercha, který se nepěkně zranil ve finále anglického Ligového poháru.

Článek

Několik minut jej ošetřovali zdravotníci, Gravenberch se svíjel v bolestech na trávníku. Faulující Caicedo ho líbal po temeni a omlouval se. Moc dobře si uvědomoval, co spáchal. Záložník Chelsea nejspíš neúmyslně, ale dost ošklivě v souboji o míč přišlápl Nizozemcův levý kotník, který se nepřirozeně prohnul.

Opakované záběry z inkriminovaného momentu byly jen pro silnější nátury. Brrr!

Gravenberch mohl mluvit o štěstí, že mu soupeř nepřelámal kosti. Ze hřiště jej odnesli na nosítkách a ve 28. minutě ho musel vystřídat kouč Klopp, který po děsivé chvilce u střídaček dost zuřil.

„Na hřišti byly dva tvrdě bojující týmy a rozhodčí, který nedosahoval jejich úrovně,“ rýpl si později Klopp. „Čtvrtý rozhodčí mi pak vysvětloval, že hlavní nemohl udělit kartu. Vždyť ta situace byla tak jasná!“

Za podobné zákroky hříšníci vídají i červené karty. Jenže sudí Cavanagh ve Wembley ani nepřerušil hru. A i když i při přerušení byla fůra času, na přehodnocení názoru jej neupozornili ani kolegové u videa.

„Byl to extrémně nemotorný zákrok,“ hodnotil pro Sky Sport expert a bývalý záložník Jamie Redknapp. „Caicedo se ani nedíval, kam šlápl. Určitě by to měla být žlutá karta. Chápu, proč z toho byl Klopp tak zklamaný.“

Oblíbený recesistický účet na síti X Troll Football zveřejnil koláž, jak rozhodčí u VAR místo na finále musí nejspíš věnovat pozornost nějaké počítačové hře, když evidentní provinění přehlédli.

Mimochodem, VAR ve finále intervenoval hned dvakrát. Po půl hodině hry neuznal pro těsný ofsajd Sterlingův gól. Po změně stran zase zkazil radost Liverpoolu, když odvolal trefu Van Dijka. Místo něj se v postavení mimo hru ocitl spoluhráč Endó, který podle sudího při standardce zabránil v pohybu bránícímu Collwilovi.

Kapitán Van Dijk ale dokázal skórovat hlavou podruhé a nakonec i regulérně. V závěru prodloužení rozhodl divoké a živelné finále ve 118. minutě.

V rozlučkové sezoně v Liverpoolu slaví kouč Klopp první trofej. Zisk dalších blyštivých artefaktů bude ještě náročnější fuška.

Zraněný Gravenberch rozhodně nevypadal, že bude brzy fit. „Už byl na rentgenu. Není to zlomenina, spíš poškozené vazy,“ přibližoval Klopp. „I když se po finále cítím moc dobře, z tohohle je mi smutno.“

Liverpoolský lazaret bobtná. U televize nebo přímo v klubové péřovce na tribuně sledoval finále hvězdný Salah, univerzál Alexander-Arnold, gólman Alisson, střelec Núňez, záložník Szoboszlai a řada dalších fotbalistů.

A už nyní je zřejmé, že mnozí z nich se nedají dokupy do březnového osmifinále Evropské ligy, kdy anglický mančaft prověří Sparta.

Reklama