Hlavní obsah

West Ham - Chelsea 0:1Souček s Coufalem prohráli boj o Londýn. Chelsea porazila West Ham v bitvě o čtvrté místo

Liverpool
Aktualizováno

Fotbalisté West Hamu s českými reprezentanty Tomášem Součkem s Vladimírem Coufalem pohráli v rámci 33. kola Premier League londýnské derby s Chelsea, které bylo zároveň bitvou o čtvrtou příčku, 0:1. Liverpool doma jen remizoval 1:1 s Newcastlem. Obhájci titulu přišli o výhru v páté minutě nastavení, kdy vyrovnal střídající Joe Willock.

Foto: Justin Setterfield, ČTK/AP

Útočník Chelsea Timo Werner (vlevo) v souboji s Tomášem Součkem z West Hamu.

Článek
Fotogalerie

West Ham nepotvrdil pozici druhého nejlepšího domácího týmu soutěže. Londýnské derby rozhodl gólem v 43. minutě Timo Werner, který je s 11 s trefami a devíti asistencemi ve všech soutěžích nejproduktivnějším hráčem "Blues" v sezoně.

"Kladiváři" nedokázali gólově odpovědět, závěr zápasu jim navíc zkomplikovalo vyloučení obránce Balbueny. Chelsea tak odskočila svému dnešnímu soupeři na rozdíl tří bodů. Trenér Thomas Tuchel neprohrál ani desátý venkovní duel na lavičce londýnského celku, o zápas lepší bilanci měl v Premier League pouze bývalý kouč Leicesteru Claudio Ranieri.

Foto: Pool, Reuters

Hráč West Hamu Tomáš Souček v duelu s Chelsea.

Liverpool poslal do vedení už ve třetí minutě z otočky Muhammad Salah. Egyptský kanonýr nastřílel jako první hráč klubové historie dvacet ligových branek ve třech různých sezonách Premier League.

"Reds" si vypracovali v zápase řadu dalších šancí, "Straky" ale držel ve hře brankář Martin Dúbravka. Promarněné příležitosti nakonec domácí fotbalisty mrzely. Wilsonovu trefu z úvodu nastaveného času ještě odvolal kvůli hře rukou videorozhodčí, v úplném závěru se ale dostal ve vápně míč k Willockovi a kmenový hráč Arsenalu dal ve třetím zápase v řadě gól z pozice náhradníka.

Liverpool nevyužil šanci posunout se na páté místo a zůstává šestý o bod za West Hamem. Newcastle neprohrál počtvrté v řadě a na sestupové pásmo má náskok už devět bodů.

Anglická fotbalová liga - 33. kolo:
Liverpool - Newcastle 1:1 (3. Salah - 90.+5 Willock),
West Ham United - Chelsea 0:1 (43. Werner)
Sheffield United - Brighton 1:0 (19. McGoldrick)

Reklama

Související témata: