Hlavní obsah

Trenér Lampard svému týmu nevěří. Chelsea na titul nemá!

Trenér Frank Lampard si nemyslí, že by fotbalisté Chelsea mohli v současnosti vyhrát anglickou ligu. Reagoval tak na slova kouče Liverpoolu Jürgena Kloppa z minulého týdne, který označil "Blues" za favorita na titul. Londýnský celek v sobotním utkání 12. kola podlehl Evertonu na jeho hřišti 0:1 a utrpěl první porážku od září.

Foto: Peter Powell, ČTK/AP

Trenér Chelsea Frank Lampard nevěří, že by jeho tým měl v současné době na titul.

Článek

"Sezona je dlouhá. Když (série neporazitelnosti) někoho přiměje k prohlášení, že vyhrajeme ligu, protože máme nejlepší kádr, je to směšné," řekl Lampard v rozhovoru pro BT Sport.

"Když se bavíme o nejlepších týmech, musíte se podívat na vítěze z posledních dvou až čtyř let. Mají ve svém kádru útočníky, kteří dávají 30 až 40 gólů za sezonu, a záložníky, kteří několikrát ligu vyhráli. Takové hráče máme, ale i spoustu mladých. Jako tým na to nemáme," uvedl Lampard.

Chelsea má podle něj na roli favorita čas. "Pokud budu za dva tři roky mužstvo stále trénovat a budeme mít v kapse pár titulů a zeptáte se mě, jestli jsme uchazeči o titul, pak řeknu, že ano. Teď se ale lidé jen podívají na naši soupisku a baví se o tom," konstatoval bývalý hráč Chelsea.

"Jde to rychle. Po utkáních s West Bromwichem a Southamptonem jsme nebyli ani dostatečně dobří, byli jsme marní, špatní. A minulý týden máme nejlepší kádr v lize a vyhrajeme titul. Jsme pravděpodobně někde uprostřed. Taková je realita," prohlásil Lampard.

"Blues" v anglické lize našli přemožitele po devíti zápasech. Ve 22. minutě rozhodl z penalty o výhře "Karamelek" Islanďan Gylfi Sigurdsson. "Něco jsme z utkání mohli vytěžit, ale neřekl bych, že jsme měli smůlu. Nepředvedli jsme nejlepší výkon. Když budeme sami k sobě upřímní, v poslední době to nejsme my," citoval Lamparda klubový web.

Reklama

Související témata: