Hlavní obsah

Trenér Southamptonu prokoučoval zápas s Arsenalem. Byl to risk, přiznal

Southampton hrál na stadiónu Arsenalu vyrovnanou partii, zápas ale musel dohrávat o deseti a domácí celek se pomstil jedinou brankou utkání. Ani jeden z hostujících hráčů ale červenou kartu neviděl, Saints doplatili na lehkovážné střídání svého trenéra Ronalda Koemana. Po svalovém zranění musel odstoupit stoper Toby Alderweireld a Gunners o pět minut později vsítili jediný gól střetnutí.

Foto: Toby Melville, Reuters

Smutný trenér Southamptonu Ronald Koeman po prohře na Arsenalu.

Článek

Byl to vyrovnaný duel, v němž měli mírně navrch domácí Kanonýři. Bezbrankový stav dával naději oběma týmům, že by si mohly ze zápasu odnést všechny tři body. Nizozemec na lavičce Southamptonu byl přinucen střídat už v první půli, kdy se zranil Cork. Ve druhé části postupně osvěžoval svůj tým novými příchozími. V 81. minutě poslal na hřiště Mayuku, což bylo jeho třetí střídání.

To se ale později ukázalo jako osudové. Už o tři minuty později se totiž na trávník svalil Alderweireld a vzápětí opustil hrací plochu. Domácí vycítili šanci a zakousli se do svého soka s ještě větší vervou. A vyplatilo se! Minutu před koncem řádné hrací doby se prosadil nejlepší střelec Arsenalu Sánchez.

„Neměli jsme štěstí, když se nám zranil hráč poté, co jsme využili všechna naše střídání. Dali jsme jim motivaci k tomu, aby rozhodli zápas," uznal po utkání Koeman, který k týmu přišel před sezónou. „Každý víděl, že si pak Arsenal vytvořil šance a zanedlouho vstřelil rozhodující gól. (Brankář) Fraser Foster byl skvělý, ale nestačilo to. Byl to risk," přiznal trenér.

Sánchez se Wengerovi vyplácí

Zatímco v Southamptonu zpytují svědomí, v Arsenalu se radují z přísunu tří bodů a postupu na šestou příčku. Hrdinou zápasu je samozřejmě jediný střelec Sánchez, který si připsal již devátý gól od svého příchodu na Emirates Stadium a celkově čtrnáctý.

„Adaptoval se opravdu velmi rychle. Má úžasný vliv na tým," rozplýval se trenér Gunners Arséne Wenger, který opět jen na střídačce nechal českého kapitána Tomáše Rosického.

Hráče, které na hřiště vyslal, ale zahrnul chválou. „Dnes jsme hráli třetí zápas v sedmi dnech, museli jsme si sáhnout na dno a být trpěliví proti velmi dobrému a kvalitně organizovanému týmu," věděl Francouz, jehož tým ztrácí na Southampton stále tři body a na vedoucí Chelsea dokonce bodů třináct.

Udržel by Southampton čisté konto, kdyby dohrál zápas v jedenácti?
Ano
69,4 %
Ne
30,6 %
Celkem hlasovalo 2902 čtenářů.

Reklama

Související témata: