Hlavní obsah

Ublížený Ronaldo pokračuje v kritice kouče United. Proč odmítl miliardovou nabídku ze Saúdské Arábie?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ublížený, frustrovaný, znechucený. Tak se dá nejspíš popsat aktuální rozpoložení jednoho z nejlepších fotbalistů historie Cristiana Ronalda v Manchesteru United. Ten své pocity popsal v obsáhlém rozhovoru, jehož další část byla zveřejněna ve čtvrtek večer. Už dříve Portugalec mluvil o zradě, kterou na něm měli v United spáchat. Nyní popsal detaily svého odchodu z Old Trafford během zápasu s Tottenhamem či potvrdil nabídku ze Saúdské Arábie, díky které by se stal s přehledem nejlépe placeným hráčem na světě.

Foto: Carl Recine, Reuters

Portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo vyvolal svým otevřeným rozhovorem poprask.

Článek

Slavný CR7 poskytl exkluzivní rozhovor televiznímu moderátorovi Piersu Morganovi z Talk TV, jehož druhá část byla odvysílána ve čtvrtek večer. Už začátkem týdne byla zveřejněna část rozhovoru, v níž Ronaldo kritizoval chování Manchesteru United ke své osobě, zejména pak hlavního kouče Erika ten Haga. Neodpustil si ani rýpnutí do svých bývalých spoluhráčů Garyho Nevilla a Wayna Rooneyho. Hodnotil i postoj mladých hráčů v týmu.

Nyní ve své zpovědi zašel ještě dál. Vyjádřil se ke svému hojně propíranému odchodu před koncem zápasu s Tottenhamem na konci října, v němž odmítl nastoupit jako náhradník na poslední minuty zápasu.

„Piersi, abych byl upřímný, tak lituji toho, že jsem odešel," řekl Ronaldo. „Pravděpodobně, nebo možná ano, já nevím. Je těžké to říct na sto procent, ale řekněme, že mě to mrzí. Ale cítil jsem se vyprovokovaný koučem," snažil se své chování objasnit.

Nechápal, že Ten Hag ho nenasadil do městského derby proti City z úcty k jeho kariéře, a pak ho chtěl postavit na poslední tři minuty šlágru se Spurs. „To nedává smysl," řekl. „Myslím, že to udělal schválně. Jindy, třeba v reprezentaci, když mě chtějí nasadit na posledních pět minut, když se někdo zraní, tak pomůžu, ale tohle? Prostě mě vyprovokoval," uvedl slavný Portugalec.

Po tomto incidentu ho nizozemský kouč na tři dny suspendoval z týmu. Trest byl podle něj nespravedlivý. „Myslím, že to byla strategie klubu," uvedl. Byl prý velmi zklamaný následnou komunikací United s médii. Trenér prý médiím říká, jak ho má rád, přitom v zákulisí ho nerespektuje. „Pokud nebude mít úctu ke mně, já nikdy nebudu mít úctu k němu," dodal.

V obsáhlém rozhovoru se vyjádřil mimo jiné k údajné nabídce od saúdskoarabského klubu za 305 milionů liber, v přepočtu za zhruba osm a půl miliard korun. „Ano, je to pravda. Nabídli mi dvouletou smlouvu," řekl Ronaldo.

Podle španělského deníku Marca mělo jít o klub Al-Hilal, ale CR7 nabídku na to stát se nejlépe placeným hráčem na světě odmítl. „Byl jsem tu (v Manchesteru United) šťastný, měl jsem motivaci udělat tu skvělou sezonu," uvedl s tím, že rozhodně ale není pravda, že by o něj žádný jiný klub nestál, jak se v médiích psalo.

„Jak to, že by nechtěli hráče, který loni nastřílel 32 gólů včetně národního týmu?" ptá se. Stále prý věří, že týmu má co dát. „Ale pokud necítíte kolem sebe podporu, je to těžké," říká sedmatřicetiletý útočník, který podle svých slov hodlá hrát maximálně do čtyřiceti.

Reklama