Hlavní obsah

Ronaldo a jeho agent už pracují na úprku z Manchesteru. Jednají s jiným velkoklubem, píší v Anglii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdá se, že pro něj už není cesty zpět. V Anglii si už asi málokdo umí představit, že by hvězdný fotbalista Cristiano Ronaldo po třaskavém rozhovoru pro Talk TV, v němž se velmi kriticky vyjadřoval k trenérovi, vedení i majitelům svého klubu, ještě někdy hrál za Manchester United. Na Old Trafford teď budou muset řešit, co s uraženou legendou dál, v britském tisku už se pochopitelně skloňuje celá řada možností.

Foto: Pedro Nunes, Reuters

Cristiano Ronaldo se už v portugalské reprezentaci připravuje na MS. Bude ještě hrát za Manchester United?

Článek

Celý rozhovor s Ronaldem zatím nebyl publikován, ale už jen vypuštěné ukázky způsobily obrovský poprask. Mimo jiné v něm zaznělo, že Portugalec se cítí v Manchesteru zrazen, klub ho chce vyštípat a k trenérovi Eriku ten Hagovi nemá respekt.

Podle deník Telegraph United zvažují rozvázání kontraktu s Ronaldem během lednového přestupního termínu. Vedení prý začalo další možné kroky směrem k trucující hvězdě projednávat s právníky. Jednou z možností má být právě zrušení kontraktu, který vynáší Portugalci 560 tisíc liber týdně (necelý 17 milionů korun). A to za předpokladu, že se hráč zřekne vyplacení ze zbytku smlouvy.

Britský Sportsmail uvedl, že Ronaldův agent Jorge Mendes už před zveřejněním ukázek z rozhovoru jednal o budoucnosti svého prémiového klienta se zástupci Bayernu Mnichov, kteří přicestovali do Anglie.

Mendes však nabízel Ronalda Bayernu a údajně také Chelsea či Sportingu Lisabon a Neapoli již v létě. Ale bez úspěchu. Šéf Bayernu Oliver Kahn v červenci potvrdil, že zvažovali angažování Ronalda, nicméně myšlenku nakonec zavrhli s tím, že se jim nehodí do „klubové filozofie".

Bavorskému velkoklubu se také podle všeho nechtělo stárnoucímu velikánovi platit gáži kolem 17 milionů korun týdně poté, co koupil z Liverpoolu Sadia Maného coby náhradu za Roberta Lewandowského. Po zranění Maného a nejisté budoucnosti kolem Erica Maxima Choupo-Motinga se však může postoj Bayernu změnit.

Záchranné laso by podle ostrovních médií mohla Ronaldovi hodit také konkurenční Chelsea. Americký majitel Todd Boehly má vřelé vztahy s agentem Mendesem a o Portugalce už se zajímal dříve. Nicméně tehdejší kouč Thomas Tuchel byl proti. Pětinásobného držitele Zlatého míče by naopak údajně rád ve svém týmu měl současný trenér Graham Potter.

Napjatá atmosféra kolem Ronalda se může přenést i do portugalské reprezentace na mistrovství světa. V médiích koluje video, na němž je vidět, jak chladně přivítal Ronalda v reprezentační kabině jeho spoluhráč z Manchesteru United Bruno Fernandes.

Reklama