Hlavní obsah

Ve věku 80 let zemřel bývalý kouč fotbalistů Anglie nebo Barcelony Venables

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve věku 80 let dnes po dlouhé nemoci zemřel bývalý trenér anglické fotbalové reprezentace nebo Barcelony Terry Venables. V prohlášení pro britská média o tom informovala rodina.

Foto: TOM HEVEZI, ČTK/AP

Bývalý kouč fotbalistů Anglie nebo Barcelony Terry Venables zemřel

Článek

Venables jako trenér dovedl Anglii do semifinále domácího mistrovství Evropy v roce 1996. Před tím s Barcelonou získal v roce 1985 španělský titul a rok nato postoupil do finále Poháru mistrů evropských zemí, dnešní Ligy mistrů.

Na kontě má také triumf v Anglickém poháru s Tottenhamem. Trénoval i Leeds, Middlesbrough, Crystal Palace, Queens Park a reprezentaci Austrálie. Jako hráč nastupoval za Chelsea, Tottenham nebo Queens Park.

„Byl to nejlepší a nejvíc inovativní trenér, pod kterým jsem kdy hrál,“ napsal na sociální síti X bývalý útočník Gary Lineker.

„Byl však mnohem víc než jen skvělý kouč. Byl okouzlující, vtipný a především to byl přítel,“ dodal Lineker, který si pod Venablesem zahrál nejen v anglické reprezentaci, ale také v Tottenhamu a Barceloně.

Související témata: