Hlavní obsah

VIDEO: Arsenal s Rosickým v základní sestavě pětkrát inkasoval, přesto zvítězil

VARŠAVA

Fotbalisté Arsenalu brnkají v přípravných zápasech před začátkem nové sezóny svým fanouškům a trenéru Arsénu Wengerovi na nervy. V sobotním utkání na půdě polského týmu Legie Varšava prohrávali už 0:3, přesto dokázali zápas dotáhnout do vítězného konce. V základní sestavě londýnského celku nastoupil Tomáš Rosický, do druhé půle však již nenastoupil.

Foto: Luke MacGregor, Reuters

Útočník Arsenalu Marván Šamach (uprostřed) se raduje z branky se svými spoluhráči.

Článek

V bráně Kanonýrů nastoupil polský brankář Lukasz Fabianski a ve 37. minutě slyšel radostný povyk svých krajanů už potřetí. Domácí Legia totiž vedla po brance Cabrala a dvou gólech Jedrzejczyka už 3:0. Do konce prvního poločasu se podařilo Arsenalu snížit zásluhou nové posily Marvána Šamacha.

Gólové představení pokračovalo i po přestávce. Tentokrát se však ukázali zejména hráči anglického týmu. Výsledek zápasu dokázal vyrovnat dvěma brankami Eboue a Gibbs poslal podařenou střelou hosty poprvé do vedení v 62. minutě, minutu po Ebouově vyrovnání.

Hráči Legie se však nevzdávali a Jedrzejczyk svým třetím gólem v zápase vyrovnal. Londýňanům výhru zajistili Emmanuel-Thomas a Nasri, kteří skórovali v rozmezí tří minut. Nic na výhře Arsenalu nic nezměnila ani branka Iwanskiho v závěru zápasu. Arsenal nakonec zvítězil v přípravném utkání na hřišti Legie Varšava 6:5.

Reklama

Související témata: