Hlavní obsah

VIDEO: Nizozemský snajpr Kuijt potupil hattrickem Manchester United

Takovou potupu už Manchester United už dlouho nezažil. V ostře sledovaném šlágru 29. kola anglické Premier League totiž prohrál na liverpoolském Anfield Road s domácím týmem 1:3, když ho doslova rozstřílel Nizozemec Kuijt, který zaznamenal hattrick. Fergusonův Manchester má nyní na první příčce tabulky tříbodový náskok před druhým Arsenalem, jenž ovšem odehrál o zápas méně.

Foto: Tim Hales, ČTK/AP

Útočník Liverpoolu Dirk Kuijt potupil Manchester United

Článek

Sir Ferguson se na Anfield Road zlobil jako tisíc čertů. Aby ne, když musel během týdne překousnout už druhou prohru. Nejprve totiž jeho svěřenci prohráli v dohrávaném střetnutí na půdě Chelsea, v neděli je doslova přejel Liverpool.

Hlavní zásluhu na tom měl střelecky disponovaný nizozemský snajpr Kuijt, který vyřadil z Evropské ligy pražskou Spartu a teď se vyřádil na Manchesteru. Vydatně mu k tomu ovšem dopomohl uruguajský útočník Suaréz, který byl u dvou gólů. Při prvním si pohrál s celou obranou „ďáblů“ a předložil Kuijtovi nezištnou přihrávku, takže ten z kroku pohodlně skóroval. Při třetí brance pak jeho střelu z trestného kopu Van der Sar neudržel a Kuijt zase snadno nabídnutou příležitost proměnil. Druhý gól pak vstřelil Nizozemec hlavičkou z malého vápna.

Hostům ale citelně chyběli střední obránci dlouhodobě zraněný Rio Ferdinand a distancovaný Srb Nemanja Vidič a jejich náhradníci Chris Smalling a Wes Brown je v utkání nedokázali nahradit.

Na konci první půle přinesl zápas hodně vzruchu a horkých chvil, po nichž tasil sudí Dowd hned čtyři žluté - udělil je domácímu Carragherovi a Škrtelovi a hostujícímu Van der Sarovi a Rafaelovi.  Po změně stran se Manchester vehementně pokoušel o zvrat, ale třetí trefa Kuijta jeho naděje pohřbila. Nakonec se musel spokojit alespoň s čestným gólem, kterým zmírnil v nastaveném čase porážku střídající mexický mladík Hernández.

Na poslední čtvrthodinu poslal domácí kouč Dalgish na hřiště i uzdraveného útočníka Andy Carroll, který přišel v lednu z Newcastlu za 35 milionů liber, tedy rekordní částku při přestupu fotbalisty mezi anglickými kluby.

Anglická Premier League - 29. kolo:
Liverpool - Manchester United 3:1. Branky: 34., 39. A 65. Kuijt - 90. + 2. Hernández, Wolverhampton - Tottenham 3:3 (20. a 40. z pen. Doyle, 87. Fletcher - 30. a 35. Defoe, 48. Pavljučenko).

Reklama

Související témata: