Hlavní obsah

VIDEO: Šestnáctiletý mládenec dal v miniderby nádherný gól. Dalo se to chytat?

Manchester

Nádherná trefa! Opravdová paráda se zrodila v utkání mládežnických fotbalových týmů v Anglii. Nastoupily proti sobě manchesterské týmy City a United. Domácí byli úspěšnější, opravdu excelentně se trefil mladičký Španěl Manu Garcia Alonso.

Parádní gól v derby dorostenců

 
Článek

Na zahraničních serverech se o tomhle zápase psalo jen jako o miniderby. Dejme tomu, když jde o dorostence, jinak však podle jmen jde o souboj gigantů. A jediná platná trefa byla mimořádně povedená.

Ač šlo o duel týmů do osmnácti let, Garciovi je teprve šestnáct. Ale udělal to opravdu mazácky. Trefil se tak, že se to jen těžko dalo chytat. Gólman United neměl šanci, i když dělal, co se dalo. Oblouček působivě zaplul do horního rohu. Domácí tak vyhráli 1:0, protože následný gól hostů nebyl uznán pro ofsajd.

Garcia hrával až do léta 2013 za mládežnické týmy Sportingu Gijon. Chtěla ho Barcelona, zájem měl i Real Madrid. Ale nakonec zamířil do City. Nejprve hrával za šestnáctku, ale teď už povýšil do týmu o dva roky starších fotbalistů. A nedělá mu problémy se tam adaptovat.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.