Hlavní obsah

Vieira podepsal půlroční smlouvu s Manchesterem City

Francouzský záložník Patrick Vieira je definitivně hráčem Manchesteru City. Třiatřicetiletý fotbalista přišel do anglického klubu zadarmo a podle agentury AP s ním podepsal půlroční smlouvu. Součástí dohody je i opce na prodloužení kontraktu o další rok.

Článek

Mistr světa a Evropy je první posilou nového trenéra City Roberta Manciniho a podle deníku The Guardian si týdně vydělá 100 000 liber. Vieira doufá, že si v novém angažmá vybojuje nominaci na mistrovství světa v Jihoafrické republice. Pokud by se mu to podařilo, zahrál by si na šampionátu už počtvrté.

Do Premier League se Vieira vrací po pěti letech. V Anglii byl devět sezon oporou Arsenalu, s kterým třikrát vyhrál ligu a čtyřikrát Anglický pohár. Před pěti lety odešel do Juventusu Turín a posléze do Interu Milán, kde však po příchodu trenéra Josého Mourinha nedostával tolik příležitostí.

Zkušený záložník má na kontě 107 zápasů za francouzskou reprezentaci. Je také stále kapitánem národního týmu, přestože k soutěžnímu utkání za něj nastoupil naposledy v září 2007.

Reklama

Související témata: