Hlavní obsah

Vieira varuje, že pokud Arsenal nezíská posily, ztratí Henryho

LONDÝN

Francouzský fotbalista Interu Milán Patrick Vieira varoval londýnský Arsenal, že pokud nezíská výrazné posily, je pravděpodobné, že jeho krajan Thierry Henry klub opustí. O současného kapitána Arsenalu se totiž zajímá hned několik předních evropských celků včetně milánského AC a Barcelony.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Thierry Henry

Článek

"Arsenal by měl přivést dvě až tři velká jména a ukázat Thierrymu, že hodlá bojovat o titul," řekl Vieira stanici BBC. "Pokud se tak nestane, Thierry se bude sám sebe ptát, co je pro něj nejlepší. On potřebuje, aby mu Arsenal ukázal, že chce zůstat na špici anglického i evropského fotbalu," dodal bývalý kapitán Kanonýrů.

Pro Arsenal, do jehož kádru patří také český reprezentant Tomáš Rosický, byla skončená sezóna nejhorší za posledních deset let. Klub skončil v lize až čtvrtý se ztrátou 21 bodů na mistrovský Manchester United. Tento propad se přikládá také faktu, že právě Henry se většinu sezóny potýkal se zraněním a nemohl pomoci svými góly. V tu chvíli chyběli mužstvu podobně kvalitní hráči, kteří by ho v koncovce zastoupili.

Henry se rovněž nechal slyšet, že je zničen odchodem viceprezidenta Arsenalu Davida Deina, který v dubnu rezignoval kvůli sporům s ostatními členy vedení. Tento krok je také podle Vieiry podstatnou událostí pro budoucnost Arsenalu. "David Dein byl velmi důležitý pro vývoj Arsenalu. Myslím, že posledních deset let on a (trenér) Wenger tvrdě pracovali, aby dostali klub tam, kde je nyní. Vidět ho odcházet z Arsenalu je těžko pochopitelné," uvedl Vieira, který přišel do Arsenalu v roce 1996 po nástupu Arséna Wengera, kterého si do klubu přivedl právě Dein.

Po jeho rezignaci tak Vieira předpokládá, že by byl pochopitelný i odchod Wengera. "Bez Davida si nemyslím, že by to byl ten samý Arséne, protože oni tady spolu začínali. A bylo by složité pro něj zůstat. Ovšem nikdy nevíte," dodal jeden z nejlepších defenzivních záložníků světa.

Reklama

Související témata: