Hlavní obsah

Vydra se trefil po půl roce. Důležitější gól než ten minulý, oddechl si

K záchraně v Premier League je teď se svým týmem o kousek blíž. Matěj Vydra dal rozhodující gól, zařídil vítězství Burnley nad Wolverhamptonem. Celek trenéra Mikea Jacksona bodoval díky druhé trefě českého útočníka v sezoně potřetí za sebou a vyhoupl se v neúplné tabulce na nesestupové 17. místo. Od osmnáctého Evertonu ho dělí dva body, soupeř má ale zápas k dobru.

Foto: Lee Smith, Reuters

Matěj Vydra (vpravo) z Burnley dává ve složité situaci gól proti Wolverhamptonu.

Článek
Fotogalerie

"Myslím, že bylo dobře vidět, jak velký výkon jsme podali a jak důležité tři body to pro nás byly. Hlavní je konečný výsledek," oddechl si devětadvacetiletý český střelec jediného gólu zápasu na klubovém webu.

Nastoupil poprvé od operace tříselné kýly a zranění ramena v základní sestavě Burnley. A vše klaplo. Proti Wolves dostal nejprve v první půli žlutou kartu, v 62. minutě si ale naběhl na přihrávku Weghorsta a z bezprostřední blízkosti, ovšem ve složitější situaci, překonal brankáře Sá.

"Na začátku byl skvělý míč Dwightyho (McNeila) směrem k Woutovi a pak už to bylo jen na mně. Nebyl to zrovna nejlehčí gól, protože míč už byl za mnou. Byl to ale skvělý pocit skórovat," řekl Vydra.

Ač je útočníkem, góly i kvůli zdravotním trablům v poslední době obstarává zřídka. Naposledy skóroval v listopadu proti Chelsea (1:1). "Tehdy to byla důležitá branka, ale tahle je ještě důležitější," srovnával oba zásahy.

„Není ale důležité, kdo se trefí, musíme hlavně vstřelit víc branek než soupeř a získávat tři body," citovala Vydru BBC.

V příštím duelu se Burnley stoupající z kritické situace představí na hřišti předposledního Watfordu, kde Vydra v minulosti také působil. "Potřebujeme teď dál bojovat. Máme jediný cíl, tím je záchrana," dodal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články