Hlavní obsah

Wenger se po blamáži strachuje o Rosického. Před bitvou o Ligu mistrů je situace Arsenalu kritická

Londýn

Nervózní fanoušky uklidňoval, že má věci pod kontrolou a že není důvod k panice. Jenže hned první ostrý zápas sezóny skončil pro kouče Arséna Wengera a jeho Arsenal pohromou. Nejenže Kanonýři prohráli doma s Aston Villou 1:3, ale seznam zraněných se navíc natolik rozšířil, že francouzský stratég má nedostatek hráčů A týmu, z nichž by mohl poskládat tým pro play off Ligy mistrů proti Fenerbahce. Problémy má i Tomáš Rosický, což je vzhledem k blížícím se klíčovým zápasům o postup na MS velmi nemilá zpráva i pro českou reprezentaci.

Foto: Toby Melville, Reuters

Záložník Arsenalu Tomáš Rosický v souboji s brankářem Aston Villy Bradem Guzanem.

Článek

Podle britských médií má kapitán národního týmu, jenž patřil v sobotním duelu mezi nejlepší hráče Arsenalu, blíže nespecifikované potíže s kolenem. Přitom už za tři týdny čekají českou reprezentaci zápasy s Arménií a Itálií.

„Rosický má zdravotní problémy. Proti Aston Ville byl velmi agilní. Momentálně si nemůžeme dovolit o něj přijít, protože Santi Cazorla ještě není fyzicky zcela připraven a nemůže hrát," přiznal Wenger s výhledem na zápas s Fenerbahce.

Arsenal během léta opustilo hned sedmnáct hráčů, ale slibované posily zatím na Emirates Stadium nedorazily. Na přestupovém trhu se stále vyčkává, což i vzhledem k dlouhému seznamu zraněných znamená, že Wenger jen těžko dává dohromady jedenáct hráčů pro základní sestavu. Není divu, že fanoušci týmu usilujícího o trofeje na všech frontách prožívají dost frustrující situaci.

Je nás málo

Sobotní duel asi nejhůře odnesl v dresu Kanonýrů mladík Oxlade-Chamberlain, jemuž hrozí po ošklivé kolizi s obráncem Antoniem Lunou až půlroční pauza. „Určitě je mimo pro zápas s Fenerbahce. Jde o vážné zranění kolena," prozradil Wenger.

V utkání se zranili také Gibbs, Sagna a Ramsey. „Ano, na středeční zápas je nás málo, ale musíme si prostě vystačit s hráči, které máme. Potíž tkví v tom, aby se špatný start sezóny nepodepsal na náladě týmu. Musíme se odrazit zpět nahoru, protože duch a soustředění v týmu jsou velmi dobré. Nicméně nemůžu popřít, že porážka s Aston Villou je pro nás obrovským zklamáním," dodal Wenger.

Zloba fanoušků vůči jeho osobě po sobotě ještě více eskalovala. Podle fanklubu Arsenal Supporters Trust (AST), který má podíl ve vlastnické struktuře klubu, by už vedení Kanonýrů nemělo přistoupit k jednání o dalším prodloužení Wengerovy smlouvy na Emirates Stadium. Ta stávající má vypršet na konci sezóny.

Reklama

Související témata: