Hlavní obsah

West Ham se drží ve čtyřech soutěžích. Chceme uspět všude, hlásí odhodlaně Souček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl hvězdou středečního večera. Český záložník Tomáš Souček zařídil gólem výhru West Hamu 1:0 v Ligovém poháru nad třetiligovým Lincolnem. Londýňané se tak stále prezentují na čtyřech frontách. „Chceme v každé soutěži dojít co nejdál,“ řekl 28letý středopolař pro klubovou televizi.

Foto: Ed Sykes, Reuters

Český záložník ve službách West Hamu Tomáš Souček pomohl gólem k výhře 1:0 nad třetiligovým Lincolnem.

Článek

West Ham bojuje logicky v Premier League, úspěšně vstoupil do Evropské ligy, pokračuje v Ligovém poháru a do FA Cupu se zapojí až po novém roce.

„Náš program se nikdy nezastaví. Ale užíváme si to, protože můžeme hrát každé tři nebo čtyři dny v různých soutěžích. Je to fantastické, teď ze sebe vydáme maximum, abychom byli připraveni na Sheffield United,“ vyhlíží už víkendové střetnutí v Premier League.

Londýňané vstoupili do ligy výborně, v posledních dvou kolech je lehce přibrzdily prohry s Liverpoolem a Manchesterem City. „Víme, že pokud se nám podaří doma vyhrát, budeme mít v tabulce velmi dobrou pozici. Sheffield je teď pro nás je teď nejdůležitější,“ dodal.

Souček se prosadil také minulý čtvrtek v Evropské lize při výhře 3:1 nad srbským celkem Bačka Topola. Předtím čekal na soutěžní trefu v dresu Kladivářů pět měsíců.

„Je perfektní střílet podobné góly. Jsem rád, že jsem mohl přidat další a podařilo zajistit výhru 1:0. Byla to další trefa ze standardní situace, tentokrát po rohu. Je super, že i když nebyl James Ward-Prows, dokázali jsme se takto prosadit. Měli jsme i další vyložené šance,“ těšilo Součka.

Postup v Ligovém poháru se ale proti třetiligovému soupeři nerodil snadno. Bylo vidět, že West Ham nic nepodcenil, kouč David Moyes postavil velmi silnou základní jedenáctku včetně Benrahmy, Ingse, Kuduse, Ogbonny, Kehrera či právě Součka.

„To jen ukazuje, za jak důležitou tuto soutěž považujeme. Nemáme úzký kádr. Máme dvacet hráčů, kteří jsou připraveni hrát kdekoli a kdykoli, což je pro nás všechny to nejlepší. Bylo vidět, že Lincoln City je dobrý tým, a když hrajete v Carabao Cupu venku, není to jednoduché,“ pokračoval český reprezentační kapitán.

„Upřímně řečeno, tyhle zápasy mám opravdu rád. Jedeme k týmům z nižších lig, než jsme my, vidíme jinou atmosféru a to, jak moc jsou jejich fanoušci nažhavení. A dokonce i hráči, kteří proti nám vždy odevzdají maximum. I pro nás je to perfektní. Je těžké hrát proti týmům, jako je Lincoln, protože na rozdíl od celků v Premier League je těžší vědět, co na trávníku udělají,“ srovnával Souček.

Foto: Ed Sykes, Reuters

Tomáš Souček vystřelil West Hamu postup do dalšího kola anglického Ligového poháru.

West Ham teď čeká zmíněný duel se Sheffieldem, v říjnu pak Kladiváři odehrají šest duelů včetně dalšího kola Ligového poháru. Tam na ně čeká daleko těžší kalibr, doma budou hostit Arsenal.

Reklama