Hlavní obsah

Priskeho mdlý začátek na Letné? Čech by tolik důvěry nedostal, má jasno bývalý trenér Sparty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brian Priske pražské Spartě sedí. Dánský kouč hru celku z Letné bezpochyby pozvedl, což je zřetelné každým týdnem. Jeho první měsíce ve funkci sice nebyly dvakrát oslnivé, vedení mu důvěru i tak ponechalo a on ji nyní splácí plnými doušky. Dočkal by se ale takové podpory i někdo z domácího prostředí? „Cizinec to má jednodušší. Být tam český trenér, nevydrží to,“ rázně prohlásil v pořadu Přímák na Sport.cz Petr Rada, současný šéf lavičky pražské Dukly, jenž v minulosti mimo jiné vedl právě i Spartu.

Čeští trenéři nedostávají dost důvěry. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

I vzhledem k Priskeho povedenému angažmá na Letné, které v minulé sezoně vyústilo v zisk kýženého mistrovského titulu, mají někteří za to, že v Česku jednoduše není vhodný kouč pro Spartu. A že nebýt Jindřicha Trpišovského, takřka neřešitelnou otázku hledání nového trenéra by musela řešit i Slavia. „Každý rok vychováme dvacet profesionálních trenérů. A tady nakonec není žádný, který by mohl trénovat Spartu a Slavii? Buď to školíme blbě, nebo to nedovedu pochopit,“ přisadil si Rada.

„Podle mě je to o tom, dát někomu prostor. Trpišovský sám zmiňoval, že za sebou neměl žádnou fotbalovou kroniku, nikdy nehrál ligu. Ve Slavii mu dali prostor a podívejte se, už je tam pět let,“ přiblížil někdejší reprezentační kouč svůj názor na palčivou problematiku.

Podobně vidí i situaci okolo Priskeho. „Je to kvalitní trenér, ale venku také netrénoval žádný velký klub. Midtjylland a jinak nevím. Klub ho tam dal a nemám nic proti tomu, Spartu zvednul. Ale že by v Česku nebyl trenér pro Slavii a Spartu, kdyby tihle dva odešli? Asi pak bude Slavia a Sparta bez trenérů. Je to divné, máme tu kvalitní trenérské učitele, kteří vzdělávají a vychovávají trenéry. Ale je to pouze o tom, dát někomu prostor,“ zopakoval klíčovou myšlenku Rada.

Je tedy známý bouřlivák příznivcem toho, aby domácí velkokluby vedli výhradně tuzemští lodivodi? „Ne, to ne. Je to věc vedení. Majitelé jsou ti, kteří rozhodují, koho si vezmou. Ale nemyslím si, že by všichni trenéři byli špatní a nemohli trénovat Spartu,“ uzavřel Rada.

Reklama

  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.