Hlavní obsah

Rakouská hvězda Polster se soudí se svazem kvůli reprezentačním gólům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalá rakouská fotbalová hvězda Toni Polster se soudí s národním svazem ÖFB kvůli třem reprezentačním zápasům a gólům z 80. let minulého století, které nyní devětapadesátiletému útočníkovi chybějí ve statistikách. Svaz má čtyři týdny na to, aby na žalobu podanou Polsterovými právníky před Vánoci odpověděl.

Foto: IMAGO, Profimedia.cz

Toni Polster

Článek

Polsterovi jde o utkání proti Lichtenštejnsku v roce 1984, Tunisku v roce 1987 a Maroku v roce 1988, v nichž vstřelil celkem tři branky. Svaz je neuznává jako oficiální, takže ve statistikách nefigurují. Jak připomíná agentura APA, první ze zápasů neuznává ani lichtenštejnský svaz, i kvůli nestandardnímu střídání: jeden z rakouských hráčů se například po vystřídání znovu na hřiště v průběhu utkání vrátil.

Polster má aktuálně na kontě 95 reprezentačních startů a rekordních 44 gólů. Na bývalého hráče Austrie Vídeň, Sevilly či Kolína nad Rýnem se v počtu branek pomalu dotahuje Marko Arnautovic z Interu Milán, jenž v národním mužstvu nastřílel 36 gólů.

„To ale nemá vůbec nic společného s Markem nebo s tím, že bych se bál o svůj rekord. Kdyby mě překonal, byl bych první, kdo by mu gratuloval. Je to prostě do nebe volající nespravedlnost, kterou chci napravit,“ řekl v listopadu Polster.

Reklama

Související témata:
  0 : 1 AS Řím - Leverkusen 0 : 1 64. min Živě
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.