Hlavní obsah

Sázka na klasiku, ale každý dres je originál. Reprezentace odhalila, v čem bude hrát na Euru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalová reprezentace oficiálně představila dresy od Pumy, v nichž bude hrát na nadcházejícím mistrovství Evropy v Německu. Domácí kombinace je červená s bílými trenýrkami a modrými stulpnami, hostující varianta bílá s modrými trenýrkami a bílými stulpnami. Jednotlivé dresy jsou navíc vybaveny unikátním potiskem, takže každý kousek je originál. „Moc se mi líbí, byla by čest si v něm zahrát,“ usmíval se obránce Tomáš Vlček.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Představení nových dresů české fotbalové reprezentace na mistrovství Evropy.

Článek

Obě varianty jednotlivých dresů jsou vyrobeny z velkého kusu látky se vzory dvouocasého lva. Ustřižené trikoty budou mít tedy pokaždé o kapku jiný design. Jak ty pro fanoušky, tak ty hráčské. „Každý je originál,“ řekl trenér Ivan Hašek, jenž po obnovené premiéře na lavičce slavil dvě vítězství 2:1 v přípravných utkáních s Norskem a Arménií.

Kromě potisku zaujmou i modré lemy na domácích i hostujících dresech. Jinak ale design ctí typické barvy české reprezentace. „Ví se o mně, že jsem tradicionalista. Tohle jsou jen detaily. Dokud budu předseda, žádné lipově zelené varianty se nedočkáte,“ vyprávěl předseda FAČR Petr Fousek.

„Česká fotbalová reprezentace nejčastěji nastupovala v trikolóře a je správné, že se této tradice držíme,“ dodal Fousek.

Nové dresy byly ještě před oficiálním zveřejněním ve středu večer pod drobnohledem realizačního týmu a reprezentantů. A design uspěl. „Hodně se mi líbí maličkosti, například různé rozmístění symbolů lva. Hlavně si ale přeji, aby byly vítězné,“ doufá Hašek.

Třeba k tomu pomůže i barva venkovní varianty. Právě v bílých dresech totiž národní tým odehrál dost možná nejdivočejší utkání novodobé historie. Vzpomínáte na souboj ve skupině Eura 2004 proti Nizozemcům a obrat svěřenců Karla Brücknera z 0:2 na 3:2?

Tým okolo Pavla Nedvěda, Milana Baroše a Jana Kollera tehdy oblékl zářivě bílou.

„Jsem rád, že jde o vzpomínku na úspěšný turnaj. Možná jsme ho mohli i vyhrát,“ vzpomínal Fousek.

Jenže jen v barvě dresu to nevězí. Vždyť smolné semifinále proti Řecku (0:1 po prodloužení) na témže šampionátu odehrála reprezentace také v bílé…

Líbí se vám dresy národního týmu pro Euro?
Ano
73,5 %
Ne
26,5 %
Celkem hlasovalo 2023 čtenářů.

Reklama