Hlavní obsah

Frýdek: Po vánočním dárku jsem čekal, že Šilhavý zůstane. Úprava smlouvy? Polovičaté řešení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl za rychlou okamžitou změnu, která nepřišla. Pak už vicemistr Evropy z roku 1996 Martin Frýdek starší čekal, že u fotbalové reprezentace zůstane do konce kvalifikace na EURO 2024 trenér Jaroslav Šilhavý. Frýdek se trochu pozastavuje nad tím, jak FAČR vyřešil situaci ohledně úpravy smlouvy.

Video: Sport.cz

 
Článek

„Je potřeba nový impuls, přimlouval bych se za rychlou změnu. (…) Asi nebudu sám, kdo zmíní jméno František Straka. Dojel bych s ním kvalifikaci: poslední tři zápasy rozhodnou o všem. Ale asi to bude jinak, když se má výkonný výbor sejít až příští týden. Přitom je to věc, která se dá vyřešit v letadle cestou z Albánie,“ říkal Martin Frýdek starší v páteční anketě na Sport.cz.

Úterní verdikt výkonného výboru vás tedy překvapil?

Abych řekl pravdu, tak po vánočním dárku od Poláků jsem si myslel, že zůstane. Případně se to mělo vyřešit hned, teď už to snad zvládneme. Bylo by do nebe volající, kdybychom na šampionát do Německa nepostoupili.

Takže remíza Poláků s Moldavskem, byť předseda FAČR Petr Fousek říkal, že nechce výsledek přeceňovat, hrála podle vás roli?

Ano. Samozřejmě to nevím jistě, ale myslím, že kdyby Poláci vyhráli, výkonný výbor by asi nerozhodl drtivou většinou, o které mluvil předseda Fousek.

Co říkáte na upravení smlouvy, která platí jen do konce kvalifikace s následnou oboustrannou opcí?

Je to takové divné, překvapivé. Zase když trenér postoupí, tak ho odvoláte. Přijde mi to zvláštní. Mají říct, že buď dotáhne kvalifikaci a stejně se bude hledat nový trenér, nebo postoupí a zůstane. Za mě polovičaté řešení. Samozřejmě, EURO je za necelý rok, čas máme. Bude podle mě záležet, jaké předvedeme v listopadu výkony.

Takže si dovedete představit, že Jaroslav Šilhavý zůstane i nadále?

Pokud uvidíme zlepšené výkony, bude to podle mě při debatě hrát důležitou roli. Může se stát, že zůstane. Jasně, opět by záleželo i na výkonném výboru.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Internacionál Martin Frýdek jako host podcastu webu Sport.cz.

Hraje velkou roli veřejná podpora z kabiny?

Dle mého soudu rozhodně. Mančaft je strašně důležitý a slova, že hráči za trenérem stojí, jsou v mých očích opravdu silným faktorem.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.