Hlavní obsah

Jednadvacítka bude pro losování kvalifikace ME nasazena

PRAHA

Čeští fotbalisté do jednadvaceti let budou před losováním zkrácené kvalifikace pro mistrovství Evropy v roce 2007 nasazeni v prvním koši. Na svých internetových stránkách to ve středu uvedl Českomoravský fotbalový svaz. Losování se uskuteční 27. ledna ve švýcarském Montreux.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Ilustrační foto

Článek

UEFA v loňském roce rozhodla o novém systému kvalifikace, z níž vzejde sedm účastníků pro šampionát. Osmým startujícím bude pořádající země, kterou bude v roce 2007 Nizozemsko.

O dalších sedm míst bude usilovat 50 reprezentačních výběrů. Šestnáctka podle koeficientu nejslabších týmů ze skupiny D a E se utká systémem dvojzápasů doma a venku v předkole. Osmička postupujících bude zařazena do koše C.

Hrát se bude ve čtrnácti skupinách, ovšem nepůjde o utkání doma - venku, ale každý tým sehraje pouze dva zápasy: jeden doma, druhý venku. Česká reprezentace bude nasazena v nejsilnějším koši A a podle reglementu má jistotu, že domácí zápas sehraje proti soupeři z koše B, tedy papírově druhému nejsilnějšímu týmu ve skupině.

Čtrnáct vítězů skupin postoupí do vyřazovací části, která se bude znovu hrát tradičním způsobem doma - venku. Úspěšné týmy se probojují na evropský šampionát.

Nasazení do košů:
A: Portugalsko, Francie, Itálie, Dánsko, Německo, SČH, Chorvatsko, Česká republika, Španělsko, Belgie, Švýcarsko, Turecko, Rusko, Norsko.
B: Polsko, Anglie, Švédsko, Maďarsko, Bělorusko, Ukrajina, Řecko, Izrael, Rumunsko, Slovensko, Slovinsko, Bosna a Hercegovina, Rakousko, Litva.
C: Skotsko, Lotyšsko, Bulharsko, Finsko, Kypr, Albánie.
D: Wales, Island, Irsko, Gruzie, Moldavsko, Makedonie, Arménie, Severní Irsko.
E: Malta, Estonsko, Kazachstán, Ázerbájdžán, San Marino, Lucembursko, Andorra, Lichtenštejnsko.
Termíny kvalifikace ME do 21 let:
Předkolo:
Do 15. července 2006.
Skupiny:
16. srpna 2006: týmy z koše B - týmy z koše C,
2. a 3. září 2006: C - A,
5. a 6. září 2006: A - B.
Osmifinále:
1. zápasy 7. a 8. října 2006,
2. zápasy: 10. a 11. října 2006.

Reklama

Související témata: