Hlavní obsah

Mladé reprezentanty posílí na turnaji v Nizozemsku i Kalas

Fotbalová reprezentace do jednadvaceti let v říjnu absolvuje v pozměněném složení přípravný turnaj v Nizozemsku. Ten je určen pro ročníky narození 1992 - 1994, proto bude výběr trenéra Jakuba Dovalila vedený jako dvacítka. Kvůli tomu v nominaci chybí většina opor v čele se sparťany Ladislavem Krejčím a Tomášem Přikrylem, ostravským Antonínem Fantišem nebo brankářem Tomášem Koubkem z Hradce Králové. S týmem kvůli rozehrání po zranění naopak odcestuje Tomáš Kalas z Chelsea.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Tomáš Kalasse vrací k reprezentační jednadvacítce.

Článek

Lvíčata se nejprve 10. října utkají s domácím Nizozemskem, o dva dny později s Tureckem a na závěr s Německem (14. října). "Jsem rád, že nás čekají takoví soupeři, protože si dovolím tvrdit, že patří k evropské špičce, a samozřejmě nás to nějakým způsobem prověří," řekl na tiskové konferenci trenér Jakub Dovalil.

V jeho nominaci z tradiční jednadvacítky nechybí kapitán prvoligové Jihlavy Lukáš Masopust, obránce Dukly Matěj Hanousek či záložníci Jaromír Zmrhal (Slavia), Marek Krátký (Teplice) a Jakub Plšek (Olomouc). Nováčky jsou například brankář Luděk Vejmola z Jihlavy, Jan Baránek z Ostravy, Vojtěch Kubista z Jablonce nebo příbramský Patrik Brandner.

"Jsou tam někteří hráči, kteří startovali minulý rok za reprezentaci do 19 let. Pak jsou tam fotbalisté, kteří si řekli o místo výkony v druhé lize, eventuálně v první lize. Sám jsem zvědavý, jak se nám to podaří zvládnout a jak hráči obstojí na mezinárodní úrovni," uvedl Dovalil.

Dvacetiletý obránce Kalas, který má na kontě i jeden start za seniorskou reprezentaci, se potřebuje rozehrát po naštípnutí lýtkové kosti z konce července.

"Po konzultaci s ním a klubem jsem se dohodli, že odjede. Odehraje, tuším, dva zápasy a pro něj to budou první utkání po nějakých dvou měsících. On sám projevil přání zahrát si v Holandsku, kde strávil dva roky fotbalového života. To je důvod jeho nominace, jinak není třeba takového hráče zkoušet," dodal Dovalil.

Nominace české fotbalové reprezentace do 21 let (20 let) na přípravný turnaj v Nizozemsku (10. - 14. října):
PostJméno a příjmeníKlub
BrankářiLukáš ZimaFC Janov
Luděk VejmolaJihlava
ObránciTomáš KalasChelsea
Matěj HanousekDukla Praha
Michael LüftnerTeplice
Jan BaránekOstrava
Matěj HýblOlomouc
Lukáš LandovskýJablonec
Jaroslav SvozilOlomouc
Jan SýkoraSparta Praha
ZáložníciJakub PlšekOlomouc
David HouskaOlomouc
Šimon FaltaOlomouc
Marek KrátkýTeplice
Jaromír ZmrhalSlavia Praha
Aleš ČermákSparta Praha
Matěj KončalVarnsdorf
Jan KlimentJihlava
Vojtěch KubistaJablonec
Patrik BrandnerPříbram
ÚtočníciLukáš MasopustJihlava
Lukáš StratilPříbram
Michael KrmenčíkVlašim

Reklama

Související témata: