Hlavní obsah

Nálada po Albánii není ideální, přiznal reprezentant Brabec. Přijdou změny v sestavě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neřeknou to, ale nejspíš i oni cítí, že uspět v nedělní přípravě v Maďarsku bude důležitější než by se ještě před pár dny zdálo. Fotbalová reprezentace si totiž čtvrteční remízou s Albánií (1:1) zkomplikovala situaci ve své skupině kvalifikace o postup na EURO, navíc výkonem v prvním poločase namíchla fanoušky. V Puskás Areně v Budapešti potřebuje získat zpátky kredit a naklonit si zpět svoje příznivce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaní čeští reprezentanti po duelu s Albánií.

Článek

Budapešť (od našeho zpravodaje) - „Kluci vědí, že výsledek ani výkon nebyl ideální, první půli jsme promrhali. Ale v Maďarsku nebudeme hrát kvůli Albánií, kterou jsme zpackali,“ řekl trenér Jaroslav Šilhavý v sobotu v Budapešti.

„Co se děje v rámci duelu s Albánií, je pro nás nepříjemné. Fanoušci jsou naštvaní, výsledek je mrzí. Můžu vás ale ujistit, že nejvíc to mrzí nás hráče. Nikdo nechce víc na Euro než my. Maďarsko bereme jako ideální přípravu na venkovní zápas s Albánií v říjnu. Ale nejde o reparát,“ dodal stoper Jakub Brabec.

Jednou větou však dodal, že atmosféra v mužstvu není po Albánii nejlepší. „Jednoznačně jsme ztratili body, nálada není ideální. Zkomplikovali jsme si kvalifikaci, bylo to pro nás klíčové utkání. Teď budeme muset zabrat v Albánii,“ uvedl Brabec.

Zklamání ze sebe Češi setřesou nejlépe dobrým výsledkem z Budapešti. Jenže proti nim bude stát protivník, který je v obrovské pohodě a formě. Maďaři se po dlouhém období propadu letí nahoru, v loňské elitní Lize národů porazili dvakrát Anglii (1:0, 4:0) a Německo (1:0). Generují hráče, kteří působí v nejlepších evropských soutěžích. Nejzářivějším klenotem je útočník Dominik Szoboszlai, kterého vykoupil v létě Liverpool z Lipska za 1,7 miliardy korun.

„Je velkou individualitou, ale my se musíme soustředit na celé mužstvo,“ pověděl Brabec. „Szoboszlai je hvězda číslo jedna, bude vyžadovat největší pozornost našeho týmu. Ale Maďaři jsou skvělí celkově, je jen dobře, že se můžeme konfrontovat s takovým soupeřem,“ doplnil Šilhavý, který odhalil, že sáhne k mnohým změnám v sestavě.

„Sestavu jako obvykle neprozradím. Ale chceme dát prostor další hráčům z kádru, změna bude i na brankářském postu,“ sdělil český kouč. V sobotu vpodvečer si jeho celek zatrénoval na stadionu Ference Puskáse, nedělní přípravný duel začíná v 18.00.

Reklama