Hlavní obsah

Nejdřív byl za vrtáka, pak střelcem. Kadeřábek se u videa sám sobě zasměje

Nan-ning

Téměř dva a půl roku trvalo, než se fotbalista Hoffenheimu v dresu národního týmu zase trefil. Ale má trochu smůlu. Víc než o jeho gólu se mluví o šanci, kterou ještě před svou trefou neuvěřitelně spálil. „Když se na tutovku třeba někdy kouknu na youtube, tak se jí zasměju,“ doufá obránce Pavel Kadeřábek po výhře 4:1 nad Čínou, která české reprezentaci na přípravném turnaji v Nan-ningu přisoudila třetí místo.

Pavel Kadeřábek po zápase s ČínouVideo: FAČR

 
Článek
Fotogalerie

Byl za vrtáka. A korunovaného. Za stavu 3:1 byli tři Češi sami před čínským brankářem, ale bek Hoffenheimu loženku doslova zavraždil.

„Míč jsem si zpracoval dobře. Jenže jsem měl až moc času, a tak jsem přemýšlel, kam vystřelím. Brankář už ležel před čárou dvě hodiny předem - a já míč poslal do něj, což vypadá hrozně. Moc dobře mi nebylo," líčí Pavel Kadeřábek.

Naposledy se v reprezentaci trefil při kvalifikační výhře 3:2 nad Nizozemskem v Amsterdamu v říjnu 2015. Má štěstí, že osm minut po zahozené šanci přece jen gól dal. Hlavou po Barákově rohovém kopu uzavřel skóre na 4:1.

„Samozřejmě se mi ulevilo, že jsem minelu aspoň nějak odčinil. Dám gól z celkem těžké situace a nedám z nejlehčí. Takový paradox," usmívá se Kadeřábek.

Reklama

Související témata: