Hlavní obsah

Neumann by měl odstoupit, hlásí Straka. Sám by prý hráče v baru rychle zpacifikoval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle trenéra Františka Straky by měl Tomáš Neumann opustit kvůli aféře z posledního reprezentačního srazu a tažení večerní Olomoucí výkonný výbor FAČR. „Myslím, že tady je jen jedna možnost. Tedy říct, že odstupuje,“ prohlásil Straka v Přímáku na Sport.cz.

Neumann by měl skončit ve výkonném výboru. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Jde o noc ze soboty na neděli, kdy byl Neumann spatřen s reprezentanty Jakubem Brabcem, Vladimírem Coufalem a Janem Kuchtou v olomouckém klubu Belmondo. Sám Neumann vylučuje, že by se na večerní akci nějak podílel. Do baru prý dorazil s dcerou, která v Olomouci studuje, sám dle svých slov inicioval odchod hráčů na hotel.

Na fotkách je ale vidět, jak stojí vedle Kuchty a má v ruce drink. „Tohle jde mimo mě, nechápu to. Musí být přeci ten první, kdo zavelí. Tak je vyženu. Tak jim řeknu, ať se seberou a mažou pryč. Ne aby si spolu dávali drink. Nepřípustné ze všech stran, to se nedělá,“ rozohnil se Straka ve studiu Sport.cz.

„Tohle nejde, špatný příklad. Tohle se nedělá, sorry. Kdyby inicioval odchod, tak jinak. Být na jeho místě já, hráče bych takovým způsobem zpacifikoval, že by do minuty byli pryč. To vám garantuji,“ pokračoval rázným tónem. Straka připustil, že opravdu mohlo jít o určitou shodu náhod, ale rozhodně to tak nevypadá. „Vše vrhá neskutečným způsobem otazníky. Musím se jen smát,“ dodal zkušený kouč.

V úterý se sešel výkonný výbor a čekalo se, jakým způsobem vedení českého fotbalu zareaguje. „Tomáš Neumann si vyžádal čas, aby důsledky mohl zvážit,“ uvedl předseda FAČR Petr Fousek. Důležité je, že výkonný výbor nemůže Neumanna odvolat, tuto moc má pouze valná hromada.

„Před dvěma lety byla vyhlášena tendence očistit český fotbal, Tomáš Neumann byl součástí obrodného procesu. Teď se zdá, že jeho kroky jsou úplně opačné. Myslím, že by měl přijít tlak, aby výkonný výbor opustil. Samozřejmě on má ještě další funkce,“ poukázal redaktor Sport.cz Martin Mls na fakt, že Neumann je mimo jiné trenérem futsalové reprezentace.

Hned po utkání se skrze sociální sítě omluvil Jan Kuchta, v úterý zaslal skrze ČTK prohlášení Jakub Brabec. Také on nočního výletu do města lituje.

Kdo by měl být podle vás nový trenér fotbalové reprezentace?
Martin Svědík
44,9 %
Vítězslav Lavička
8,8 %
Ivan Hašek
26,8 %
Jindřich Trpišovský
7,7 %
Cizinec
3,1 %
Někdo jiný
8,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 35286 čtenářů.

Reklama