Hlavní obsah

Opět zdravotní problémy. Reprezentaci opustili další hráči Sparty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už tři fotbalisté Sparty museli vinou zdravotních problémů opustit reprezentační srazy. Zatímco v úterý se záložník Lukáš Sadílek odpojil od seniorského národního týmu, ve středu večer přišla zpráva, že se Lvíčaty nepokračují záložníci Adam Karabec a Michal Ševčík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Karabec ze Sparty Praha během utkání v Mladé Boleslavi.

Článek

„Z reprezentačního týmu do 21 let vypadli před přípravným zápasem se Slovenskem, který se odehraje v pondělí 20. listopadu od 18 hodin v Hradci Králové, ze zdravotních důvodů záložníci Adam Karabec s Michalem Ševčíkem ze Sparty a obránce Teplic Štěpán Chaloupek,“ informovala reprezentace na svých webových stránkách.

Těžko momentálně odhadnout, co je hlavním důvodem návratu talentovaných fotbalistů zpět do klubu. Pro Spartu se ale v nabitém programu jistě nejedená o nic příjemného, na druhou stranu mají hráči čas se dát dohromady před jednou z klíčových částí podzimu.

Zatímco 20letý Karabec odehrál ve Fortuna lize zatím 428 minut a připsal si 3 góly a jednu asistenci, o rok starší Ševčík dostal důvěru pouze na minut 77 a uvedl se jednou brankou. Ševčík nastupoval na podzim převážně za druholigovou rezervu, prvnímu týmu Letenských vystřelil postup v MOL Cupu přes Líšeň i Bohemians. Karabec pak přidal další minuty v pohárové Evropě.

Místo těchto dvou a stopera Chaloupka povolal trenér Jan Suchopárek záložníka Adama Kronuse ze Zbrojovky Brno. Ten je ve výběru Lvíčat vůbec poprvé a ve středu už s mužstvem trénoval.

Trochu jiný případ je Lukáš Sadílek, který je v lize s 994 minutami druhým nejvytíženějším hráčem Sparty, logicky nastupoval také v Evropě. „Musím poděkovat Spartě za korektní styl komunikace. Hned po víkendovém zápase nás o stavu Lukáše Sadílka informovali s tím, že na sraz přijede a ať ho vyšetří i naši lékaři. Probíhala debata na úrovni sportovního vedení i lékařů. Bohužel zdravotní stav je takový, že Lukáš do nadcházejících zápasů reprezentace nastoupit nemůže,“ vysvětlil manažer seniorského národního týmu Tomáš Pešír.

Sadílek se od reprezentace odpojil v úterý. „Reprezentace respektuje, stejně jako v jiných podobných případech, že podrobnosti zranění náleží komentovat mateřskému klubu.“

Reklama