Hlavní obsah

Plzeň, nebo Slavia? Až po podzimu, culí se Chytil. Do nároďáku přijel metrem

Původně byli dva, teď už jsou dokonce čtyři. Realizační tým fotbalové reprezentace jde fanouškům v Olomouci na ruku, k utkání s Faerskými ostrovy bude nachystán hned čtyřlístek hráčů Sigmy. „Přicestovali jsme všichni společně vlakem, potom jsme jeli metrem,“ hlásí útočník Mojmír Chytil. Na sraz v Praze dorazil spolu s Ondřejem Zmrzlým, Antonínem Růskem a Janem Navrátilem.

Nováček Mojmír Chytil jel na sraz reprezentace metrem. Nominace je splněním dětského snuVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Zástupci Sigmy vytvořili po dodatečné změně nominace v národním týmu slušnou enklávu.

„Jsme samozřejmě všichni rádi, že jsme tady. Je to i pro mě lehčí, že jsme tady čtyři. Zapadnutí do kolektivu bude určitě lepší. A je pro nás takový bonus, že se ve středu hraje u nás v Olomouci," libuje si Mojmír Chytil.

Bez hráčů Sparty, Plzně a Slavie. Není to komfortní, ale musíme to respektovat, říká Jaroslav ŠilhavýVideo: Sport.cz, FAČR

Pouze Růsek už má jeden mezistátní start, zbylí tři Hanáci na něj čekají. „Určitě něco do kasy zaplatíme. Ještě přesnou částku neznám, ale za tohle zaplatím rád," usmívá se.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Mojmír Chytil z Olomouce se raduje z gólu v ligovém utkání.

Třiadvacetiletý útočník prožívá životní sezonu. S šesti góly a jednou asistencí patří k nejproduktivnějším hráčům ligového podzimu. Stal se žádaným zbožím, podle zákulisních spekulací ho během zimy hodlá získat jak mistrovská Plzeň, tak vicemistrovská Slavia.

„Řekli jsme si s manažerem, že případné nabídky budeme řešit až po konci sezony. Tím je pro nás až pohár (osmifinále v Liberci), který hrajeme týden po ukončení reprezentačního srazu. Potom to bude v řešení. Zatím mám platnou smlouvu a jsem hráčem Sigmy Olomouc," culí se Chytil.

Proč chybí na reprezentačním srazu duo z Leverkusenu Patrik Schick a Adam Hložek?Video: Sport.cz

Teď má před sebou nároďák. „Nominace do reprezentace je pro mě splněním dětského snu. Dalším pak je vstřelit za ni gól, ale jdeme postupně. Uvidíme, co bude. Zatím je nominace," líčí olomoucký odchovanec.

Jen jedno ho mrzí, že se nepotká s klíčovým útočníkem Patrikem Schickem. „Chtěl jsem ho aspoň poznat a potřást si s ním rukou. Bohužel okolnosti jsou takové. Ale zase by tu nebyli jiní hráči. Třeba si s ním někdy zahraju," doufá Chytil.

Reklama