Hlavní obsah

Po posledním srazu byl zdeptaný a čelil odvolání. Teď Šilhavý hlásí: Jsem plný energie!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zatímco po posledním duelu kvalifikace s Faerskými ostrovy byl očividně psychicky dole, při úterní nominační tiskové konferenci, kde oznámil svůj výběr pro závěrečné kvalifikační zápasy v Polsku a s Moldavskem, byl trenér fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý samý úsměv. „Jsem plný energie,“ hlásil kouč.

Trápí nás koncovka, povzdechl si trenér Jaroslav Šilhavý a povolal dva nováčky do útoku Video: Sport.cz

 
Článek

Po říjnovém srazu byl na pranýři. Reprezentace propadla v Albánii, doma následně s odřenýma ušima porazila těsně outsidera z Faerských ostrovů. Šilhavý nakonec hlasování Výkonného výboru FAČR o odvolání ustál, smlouva mu však byla zkrácena do konce kvalifikace s dodatkem oboustranné opce na její prodloužení.

Jak jste vnímal události po posledním srazu?

Moje myšlenky jsou spojené s nadcházejícím srazem. Myslím pouze na to, abychom postoupili na Euro. Ničím jiný se nezabývám.

V původním kontraktu jste však měl v případě postupu jednostrannou opci na prodloužení. Nyní je oboustranná. Neobáváte se, že i v případě postupu se vás Euro týkat nebude?

Co bude po skončení kvalifikace, se teprve uvidí. Nechci vzpomínat, co bylo. Jsem teď plně koncentrovaný na blížící se sraz. Budeme s kolegy z realizačního týmu působit stejně na mužstvo, aby bylo hned od prvního dne srazu nachystáno na zápasy v Polsku a s Moldavskem.

Po duelu s Faerskými ostrovy jste vypadal zlomený. Stihl jste si od té doby odpočinout?

Tlak byl velký, samozřejmě. Teď jsem plný energie, jsem připravený udělat s mužstvem poslední krok.

Ani tým ale nevyhlížel proti Faerským ostrovům sebevědomě…

Věřím, že bude i tým ve správném rozpoložení od úvodu srazu. S kluky komunikujeme. Vědí, o co jde, co všichni chceme.

Trenér měl podporu od kabiny. Tomáš Souček tu penaltu nedával pro mě, ale pro tým, zdůrazňuje Jaroslav ŠilhavýVideo: Sport.cz

Do utkání ale půjdete bez brankářské jedničky Jiřího Pavlenky. Je to velké oslabení?

Musíme vzít toto v potaz a zařídit se jinak. Jirka byl jednička, ale bohužel se zranil. Je to nepříjemné, ale věřím, že si poradíme. Jindra Staněk je zkušený gólman, který s námi už absolvoval několik srazů. Také Aleš Mandous ve Slavii dokazuje, že je kvalitní. A mladý Matěj Kovář je talent, který dá o sobě v budoucnu vědět víc.

Plzeňský Staněk se vrátil mezi tyče po delší době, měl pauzu kvůli opakovaným otřesům mozku. Probíhala mezi vámi s Viktorií po nedělním utkání na Slavii komunikace ohledně jeho zdravotního stavu? A jak blízko byl nominace Václav Hladký, který v Ipswichi chytá pravidelně druhou anglickou ligu?

Se zástupci Plzně i Jindrou komunikuje náš trenér brankářů Milan Veselý. Zápas na Slavii odchytal v pohodě, proto jsme ho povolali. A jak daleko byl od nominace Hladký? Možná kdyby Staněk byl marod, jak se předpokládalo, asi by v ní Hladký byl.

Poslední krok k postupu můžete udělat příští pátek v Polsku, kterému se nedaří. Věříte, že po utkání ve Varšavě budete s týmem slavit?

Polsko má skvělé hráče, výborné mužstvo. Má však své problémy. Nicméně bude plný stadion, zápas nebude vůbec jednoduchý. Jak jsem řekl, budeme odhodlaní, připravení. Podle výsledku z Polska se posléze nachystáme na Moldavany.

Reklama