Hlavní obsah

S vykradeným kádrem na vzpurného trpaslíka. Faeřané už nejsou otloukánek! varuje Šilhavý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvalitní hrou, která nezklame téměř vyprodaný olomoucký stadion, se chtějí ve středečním přípravném duelu s Faerskými ostrovy prezentovat čeští fotbaloví reprezentanti. To přesto, že trenér Jaroslav Šilhavý se z nejrůznějších důvodů musí obejít bez téměř třiceti hráčů. Sestavu, s níž na Seveřany vyrukuje, však neprozradil.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Alex Král (vlevo) a Jaroslav Šilhavý při tréninku fotbalové reprezentace v Olomouci.

Článek

„Nemáme to jednoduché, někteří hráči se potkali vůbec poprvé. Máme tu sedm nováčků a někdo z nich zřejmě nastoupí od začátku. Každý, když se sem už dostal, má motivaci ukázat se v co nejlepším světle. Určitě si všichni přejeme vítězství a věříme, že nezklameme," uvedl před úterním tréninkem v Olomouci Šilhavý.

O sestavě, jak přiznal, přemýšlí hlavně v kontextu s příštím zápasem v Turecku, který bude pro jeho svěřence těžší a čeká je tři dny po středečním utkání na Andrově stadionu. Seveřany, byť jsou až 122. týmem žebříčku FIFA, však za fotbalového trpaslíka nepovažuje.

Co nabídne Sport.cz během MS ve fotbale?Video: Sport.cz

„Máme respekt ke každému soupeři. Viděli jsme je na videu, a víme, že to nejsou žádní otloukánci. Dříve dostávali příděly, ale dnes už to tak není. Jejich poslední výsledky jsou toho důkazem. Porazili silné Turecko, těsně prohráli s Dánskem, Skotskem. Jsou houževnatí, fotbaloví, s disciplínou. Dobře brání," podotkl Šilhavý.

„Máme to složité, protože od doby covidu na srazech vždycky hodně hráčů chybí. Jsme ale favority a do zápasu tak i půjdeme. Víme však také, že Faeřané ukázali sílu a že budou sázet na týmovost," přidal svůj pohled kapitán reprezentačního mužstva Tomáš Souček.

Těší ho také, že tentokrát se fanoušci přijdou podívat na domácí hráče. „Hrajete-li s Brazilci, Angličany, je jasné, že bude plno. Jsme proto rádi, že i tady je už teď téměř vyprodáno. Je to pro nás pocta, víme, že fanoušci jdou na nás, a to je pro nás další obrovskou motivací," dodal.

S týmem z ostrova, který má pouhých 49 tisíc obyvatel, se Češi dvakrát utkají i v kvalifikaci na evropský šampionát 2024. Za komplikaci to ale Šilhavý nepovažuje. „Určitě oni ani my nebudeme odkrývat všechny karty. Třeba nacvičené signály k vidění pravděpodobně nebudou. A i s ohledem na složení obou týmů v tom však nevidím žádný problém," prohlásil.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.