Hlavní obsah

Sáhne Sparta po reprezentačním nováčkovi? Jednou může hrát ve velmi dobré soutěži, tuší jeho objevitel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Reprezentační nominace na zápasy s Faerskými ostrovy a Tureckem byla poznamenána kolizí s duely MOL Cupu, a tak přináší několik nových jmen. Nově byli nominováni gólman Matouš Trmal, obránci Matěj Chaluš, Dominik Plechatý a Ondřej Zmrzlý, záložník Petr Schwarz a forvard Mojmír Chytil. Na svůj první start stále čeká také stoper Patrizio Stronati. Tématu se věnujeme také v pořadu Přímák na Sport.cz s Petrem Havlíčkem.

Liberecký stoper je senzací reprezentační nominace. Kdo objevil jeho talent? Diskuse v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Kouč reprezentační sedmnáctky zná jednoho z reprezentačních nováčků velmi dobře. „Jsem mile překvapený za Dominika Plechatého, protože jsem se podílel na jeho výchově ve Spartě, nějakou dobu jsem ho trénoval, takže to je pro mě velmi milé překvapení," prozrazuje.

Byl to právě on, kdo coby kouč mladších dorostenců ve Spartě, našel pro Plechatého uplatnění na pozici stopera. Právě na tomto postu momentálně patří k oporám Liberce, kde hostuje ze Sparty.

Kdo trénuje české reprezentační výběry? Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

„Přišel k nám v sedmnácti letech z Motorletu a byl střední záložník, ale tam jsme měli, dá se říct, natřískáno, takže jsme z něj udělali středního obránce," vzpomíná Havlíček na dnes již 23letého fotbalistu.

Co chystáme na fotbalové mistrovství světa?Video: Sport.cz

„Na konci sedmnáctky jsme byli na turné v Anglii, kde jsme byli velmi úspěšní a on toho středního obránce hrál asi 14 dnů a byl tam fantastický," líčí ve fotbalovém studiu.

Více k překvapivým jménům v nominaci trenéra Jaroslava Šilhavého se dozvíte ve videu z pořadu Přímák. Celý pořad si můžete přehrát také ve formě podcastu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články