Hlavní obsah

Schick anketu o gól sezony nevyhrál, nejvíce se líbily Taremiho nůžky

Porto/Praha

Branka českého fotbalisty Patrika Schicka téměř z poloviny hřiště v utkání mistrovství Evropy proti Skotsku anketu UEFA o nejhezčí gól sezony nevyhrála. V konkurenci dalších devíti tref se nevešla ani mezi první tři. Brankou sezony byla vyhlášena akrobatická střela přes hlavu útočníka Porta Mehdiho Taremiho ze čtvrtfinálové odvety Ligy mistrů proti Chelsea, jež získala v anketě na webu UEFA takřka 30 procent z 600 tisíc hlasů.

Foto: Dan Mullan, ČTK/AP

Patrik Schick (vpravo) trefu na EURO.

Článek

Íránský fotbalista sice efektními "nůžkami" rozhodl o vítězství Porta 1:0, na postup portugalského týmu to však nestačilo, neboť v prvním duelu prohrál 0:2. Chelsea následně vyřadila v soutěži i Real Madrid a Manchester City a celou soutěž vyhrála.

Druhé místo v anketě obsadil obstřel Lorenza Insigneho na ME, který rozhodl o vítězství Itálie ve čtvrtfinále proti Belgii 2:1. Jako třetí se umístila rána Kemara Roofea z Glasgow Rangers z více než poloviny hřiště v utkání Evropské ligy proti Standardu Lutych, kterému dal gól z ještě větší vzdálenosti než Schick na Euru.

Reklama