Hlavní obsah

Vím, že má minutáž není ideální, přiznává Hložek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Drtivou většinu fotbalistů štve, když v klubu pravidelně nenastupují. Adama Hložka může alespoň těšit, že jeho Leverkusen zažívá na domácí i evropské scéně extrémně povedený podzim. Na vítěznou sérii by teď rád Hložek navázal i v reprezentaci v rámci finiše kvalifikace o EURO 2024.

Trénink fotbalové reprezentace před kvalifikačními duely v Polsku a s MoldavskemVideo: Sport.cz

 
Článek

Každý fotbalový fanoušek jistě bedlivě sleduje jízdu Leverkusenu a říká si, kde se svěřenci trenéra Xabiho Alonsa zastaví. Od začátku sezony neprohráli jediný zápas, ztratili body jen při remíze s Bayernem Mnichov. Vedou bundesligu, po čtyřech utkáních mají jistý postup ze základní skupiny Evropské ligy.

Matěj Kovář chytá pohárové zápasy, Patrick Schick je zraněný a Adam Hložek sbírá momenty na trávníku sporadicky. Například od posledního reprezentačního srazu odkopal 118 minut, tedy 19 procent celkového času. Herní praxi nabral především v poháru na půdě třetiligového Sandhausenu, kde odehrál celý zápas a při výhře 5:2 vstřelil vítězný gól.

„Daří se nám. Vím, že minutáž pro mě není ideální, je to těžké. Bohužel nemůžu nic říct, protože se vyhrává a výsledky přicházejí. Samozřejmě se snažím chovat profesionálně a na tréninku tak, abych dostával prostor aspoň v pohárech,“ popisuje Hložek v nahrávce, kterou médiím poskytla fotbalová reprezentace.

Proč se Hložek nedokáže prosadit? Expert a bývalý bundesligový hráč David Jarolím ve svém pravidelném komentáři pro Sport.cz zmiňuje fakt, že pro 21letého ofenzivního hráče není v systému, jaký Alonso v současnosti praktikuje, místo.

„U Patrika Schicka víme, že bude na hrotu bojovat o pozici s Bonifacem. U Adama je problém, že do formace 3-4-2-1 typologicky moc nezapadá. A pokud se Leverkusenu daří, není žádný důvod něco měnit,“ říká Jarolím.

Trošku se s tím peru, říká Jan Kuchta o svém čekání na gól. Před srazem reprezentace musel na ultrazvuk. Video: Sport.cz

Hložek se teď ale plně soustředí na národní mužstvo, které v pátek odehraje duel v Polsku a v případě úspěchu může při souhře výsledků slavit postup na EURO 2024. Pokud se tak nestane, rozhodne pondělní duel s Moldavskem na stadionu v Olomouci.

„Jedeme do Polska nejlépe pro tři body. Víme, jak jsou karty rozehrané. Máme před sebou poslední dva zápasy a můžeme udělat poslední krok na šampionát,“ připomíná Hložek, že Češi mají postup ve svých rukou.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.