Hlavní obsah

Udinese - Hellas Verona 1:1Barák v italské lize zařídil Veroně z penalty remízu

Aktualizováno

Český fotbalový reprezentant Antonín Barák pomohl Hellasu Verona proměněnou penaltou k remíze 1:1 na hřišti Udine v zápase 10. kola italské ligy. Šestadvacetiletý záložník v této sezoně Serie A vstřelil čtvrtý gól. Juventus Turín doma nečekaně podlehl Sassuolu 1:2 brankou ze čtvrté minuty nastavení.

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

Český reprezentant Antonín Barák v utkání italské ligy.

Článek

Udine začalo výborně a už ve třetí minutě ho poslal do vedení Success. V závěru však Barák vybojoval pokutový kop, který proti svému bývalému týmu v 83. minutě s přehledem proměnil. Hellas je na 10. místě neúplné tabulky.

První branku v Turíně mohl dát ve 38. minutě Dybala, ale jeho střela se odrazila od tyče. Těsně před pauzou otevřel skóre hostující Frattesi. Juventus si po změně stran vytvořil tlak a čtvrt hodiny před koncem srovnal McKennie. Místo obratu ale v nastavení Lopez vystřelil Sassuolu nečekaný triumf. Stará dáma v lize nebodovala po šesti kolech a je sedmá.

Úřadující mistr Inter Milán zvítězil na půdě nováčka Empoli 2:0, vyhrál po dvou kolech a upevnil si třetí příčku. Ve 34. minutě vstřelil vedoucí gól D'Ambrosio. Po vyloučení domácího Ricciho z úvodu druhé půle přidal v 67. minutě druhý zásah další obránce Dimarco.

AS Řím po obratu triumfoval v Cagliari 2:1 a přerušil sérii tří soutěžních zápasů bez vítězství. Všechny branky padly až po změně stran. Na Pavolettiho vedoucí gól odpověděl Ibaňez a v 78. minutě kapitán Pellegrini rozhodl o výhře Mourinhova týmu, který je čtvrtý.

Bergamo v Janově porazilo Sampdorii 3:1 a patří mu čtvrtá příčka. Domácí od 10. minuty vedli Caputovým gólem, Atalanta však rychle otočila skóre zásluhou vlastní branky Askildsena a trefě Zapaty. V páté minutě nastavení ještě přidal pojistku Iličič.

Lazio v Římě zdolalo Fiorentinu 1:0 díky Pedrově zásahu z 52. minuty a poskočilo na šestou pozici.

Italská fotbalová liga - 10. kolo:
Juventus Turín - Sassuolo 1:2 (76. McKennie - 44. Frattesi, 90.+4 Lopez)
Sampdoria Janov - Bergamo 1:3 (10. Caputo - 17. vlastní Askildsen, 21. Zapata, 90.+5 Iličič)
Udine - Hellas Verona 1:1 (3. Success - 83. Barák z pen.),
Cagliari - AS Řím 1:2 (52. Pavoletti - 71. Ibaňez, 78. Pellegrini)
Empoli - Inter Milán 0:2 (34. D'Ambrosio, 67. Dimarco)
Lazio Řím - Fiorentina 1:0 (52. Pedro).

Reklama

Související témata: