Hlavní obsah

Fanda plácl reportérku v přímém přenosu po zadku. Tři roky nesmí na stadion, hrozí mu i soud

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Florencie/Praha

Sportovní reportéři se občas dostanou do nepříjemných situací. Ať už při rozhovorech s hráči nebo třeba s fanoušky. Reportérky to mají mnohdy těžší v tom, že slýchávají například narážky na svůj vzhled. Italskou reportérku Gretu Beccagliaovou teď dokonce v přímém přenosu jeden z příznivců Florentiny plácl přes zadek. Na fotbal se kvůli tomu tři roky nepodívá.

Foto: Instagram @gretabeccaglia

Reportérka Greta Beccagliaová.

Článek

Reportérka toskánské televize Greta Beccagliaová natáčela před stadionem v Empoli krátce po skončení derby s Florentinou, které domácí překvapivě po obratu během dvou minut vyhráli 2:1. Jeden z kolemjdoucích fanoušků si plivl do dlaně a silně ji plácl přes zadek.

„Promiňte, tohle nemůžete dělat," zaregovala zaskočená Beccagliaová. Její kolega ve studiu se ji snažil okamžitě podpořit. „Neber si to," řekl jí. Krátce po tomto incidentu prý za reportérkou přišel další z fanoušků a rukou udělal urážlivé gesto do kamery.

Reportér ve studiu Beccagliaovou vyzval, ať pokračuje, ale ona se omluvila a reportáž ukončila. Později uvedla, že ji měl ještě jeden z fanoušků osahávat na intimních partiích. Celý incident se stal v den, který šéfové italského fotbalu využili k osvětě v rámci kampaně proti násilí páchaném na ženách.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený •G.B• (@gretabeccaglia)

Muže, který reportérku plácl přes zadek, se podařilo identifikovat a on sám se za své chování omluvil. Plivnutí do dlaně popřel, prý jen kašlal. Omluva mu však příliš nepomohla. Dostal totiž tříletý zákaz vstupu na stadion a Beccagliaová jej navíc nejspíš požene k soudu.

"Omluvy? Ani jsem je nečetla, ale stejně je nepřijímám. Bojuju svou vlastní bitvu a také za všechny dívky, které takhle trpí dennodenně, i když u toho nejsou kamery," řekla sedmadvacetiletá reportérka.

Reklama

Související témata: