Hlavní obsah

Empoli - Inter 0:3Inter Milán v lize zvítězil poprvé po pěti zápasech, Neapol porazila Juventus

Aktualizováno

Fotbalisté Interu Milán v nedělním 31. kole italské nejvyšší soutěže zvítězili na hřišti Empoli 3:0. Dvakrát skóroval belgický kanonýr Romelu Lukaku a úřadující vicemistři vyhráli v Serii A poprvé po pěti zápasech. Lídr tabulky Neapol zvítězila na hřišti třetího Juventusu Turín 1:0. V nastavení rozhodl šlágr Giacomo Raspadori.

Foto: Marco Bucco, ČTK/AP

Útočník Interu Milán Romelu Lukaku (uprostřed) oslavuje jeden ze svých gólů proti Empoli.

Článek

Lukaku poprvé skóroval až tři minuty po začátku druhého poločasu a byl to jeho první gól od 10. března. Druhou branku přidal v 76. minutě a dvě minuty před koncem řádné hrací doby završil skóre Martínez. Argentinský mistr světa se díky tomu osamostatnil na druhém místě tabulky střelců s 15 góly, na vedoucího Osimhena jich ztrácí šest.

"Nerazzuri" si upevnili pohárové šesté místo a stále ztrácejí dva body na AC Milán, který díky 10. a 11. gólu portugalského reprezentanta Rafaela Leaa v sezoně porazil 2:0 sestupem ohrožené Lecce, i AS Řím, jenž má pondělní zápas k dobru.

V Turíně se čekalo na gól až do úplného závěru. Nejprve v 83. minutě domácímu záložníkovi Di Maríovi odvolal videorozhodčí branku kvůli ofsajdu a ve třetí nastavené minutě se radovali hosté. Po centru Elmase se Raspadori trefil z voleje a rozhodl o třetí porážce "Staré dámy" v řadě. Neapol má na druhé Lazio Řím náskok 17 bodů a má titul na dosah, Juventus zaostává o další dva.

Italská fotbalová liga - 31. kolo:
Empoli - Inter Milán 0:3 (48. a 76. Lukaku, 88. Martínez)
Monza - Fiorentina 3:2 (26. vlastní Biraghi, 43. Dany Mota, 58. Pessina z pen. - 8. Kouamé, 13. Saponara)
Udine - Cremona 3:0 (2. Samardžič, 27. Pérez, 36. Success)
AC Milán - Lecce 2:0 (40. a 75. Leao)
Juventus Turín - Neapol 0:1 (90.+3 Raspadori)
Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.