Hlavní obsah

Inter Milán zaznamenal v mistrovské sezoně rekordní finanční ztrátu

Milán

Fotbalisté Interu Milán sice v minulé sezoně získali po 11 letech italský titul, finanční rok 2020/21 ale představoval pro slavný klub ekonomickou katastrofu. Představitelé Interu dnes oznámili za uplynulou sezonu ztrátu 245,6 milionu eur (6,2 miliardy korun), což je negativní rekord v Serii A.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Romelu Lukaku z Interu Milán během utkání základní skupiny Ligy mistrů na Slavii. Klub jej musel prodat. Ilustrační foto.

Článek

Příčinami rekordní ztráty byla koronavirová pandemie a s ní související absence příjmů ze zápasů a také brzké vyřazení klubu z evropských pohárových soutěží.

"Klub okamžitě zareagoval vyrovnávací politikou s dvěma základními cíli: zajistit finanční stabilitu a udržet konkurenceschopný tým," uvedl v dnešním prohlášení Inter.

Úsporná politika měla za následek odchod trenéra Antonia Conteho, jenž byl podle médií nespokojen s tím, že už nebude moci stavět na svém mistrovském kádru. Klub následně prodal své špičkové hráče Romelua Lukakua do Chelsea a Ašrafa Hakimího do Paris Saint-Germain.

Conteho na trenérské lavičce nahradil Simone Inzaghi a po šesti kolech je s týmem bez porážky na druhém místě ligové tabulky.

Reklama

Související témata: