Hlavní obsah

Juventus se odvolal proti odpočtu bodů

Fotbalový Juventus se odvolal k nejvyššímu sportovnímu soudu při Italském olympijském výboru proti odpočtu 15 ligových bodů za falšování účetnictví. Turínský klub o tom informoval na webu.

Foto: Reuters

Bývalé vedení Juventusu Pavel Nedvěd a Andrea Agnelli na archivním snímku.

Článek

Tribunál italského svazu "Starou dámu" před dvěma týdny potrestal za to, že její vedení si v letech 2018 až 2020 z přestupů fotbalistů bralo protiprávní provize a investorům vykazovalo falešné zisky.

Stejnému obvinění čelil klub už loni, kdy byl ale zproštěn viny. Provinění klub odmítl i nyní a v pondělí oznámil, že se proti trestům odvolá ke sportovnímu soudu při národním olympijském výboru, který je v Itálii nejvyšší sportovní instancí.

Po obvinění už v listopadu skončila kompletní správní rada klubu včetně dlouholetého předsedy Andrey Agnelliho nebo bývalého kapitána české reprezentace a viceprezidenta Pavla Nedvěda.

Držitel Zlatého míče za rok 2003 poté dostal osmiměsíční zákaz působení ve fotbale. Agnelli a bývalý výkonný ředitel Maurizio Arrivabene obdrželi od sportovního tribunálu dvouletý zákaz činnosti.

Hospodaření Juventusu, jemuž po odpočtu patří v Serii A 13. místo, začala prošetřovat i UEFA. Turínský celek je navíc podezřelý, že během pandemie koronaviru oznámil, že hráčům snížil platy, ale peníze jim vyplácel tajně bokem.

Reklama

Související témata: