Hlavní obsah

Lukakův agent se ohradil proti vyloučení útočníka Interu za reakci na rasismus

Agent Romela Lukaka se ohradil proti vyloučení útočníka Interu Milán v úterním úvodním semifinále Italského poháru s Juventusem. Belgický fotbalista totiž dostal druhou žlutou kartu za reakci na rasistické pokřiky fanoušků domácího celku. Informovala o tom agentura AP.

Foto: Sport.cz

Romelu Lukaku

Článek

Devětadvacetiletý Lukaku nejprve v páté minutě nastavení z penalty vyrovnal na konečných 1:1 a gól oslavil s prstem na ústech. Za gesto byl vyloučen, v následující strkanici navíc dostali červené karty také Juan Cuadrado z Juventusu a brankář Interu Samir Handanovič.

"Historie se opakuje. Už jsem to zažil v roce 2019," napsal Lukaku na instagramu. "Doufám, že vedení italského fotbalu už tentokrát začne něco dělat, protože tuhle krásnou hru by si měl každý užívat," přidal.

Případem se už začala zabývat i policie. S identifikací vyšetřovatelům pomáhá i Juventus. Turínský celek současně uvedl, že viníky potrestá na základě klubových pravidel.

Lukakovo vyloučení se vůbec nelíbilo jeho agentovi Michaelu Yormarkovi. "Romelu byl před penaltou, při ní i po ní terčem nechutných rasistických urážek," prohlásil. "Navíc gól oslavil tak jako vždycky. A rozhodčí mu za to dal žlutou kartu," dodal.

"Romelu si zaslouží omluvu a očekávám, že vedení italského fotbalu chování fanoušků Juventusu ostře odsoudí. A úřady by měly této příležitosti využít k tomu, aby potrestaly rasisty a ne oběť," přidal Yormark.

Reklama