Hlavní obsah

Problémy s chuligány na hřišti? Když nezasáhne liga, musí pomoct fanoušci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozmohl se nám tu takový nešvar. Poslední dobou narůstá případů, kdy jsou hráči napadeni neukázněnými fanoušky přímo na hřišti. Scény v podstatě již obvyklé, zvláště v Anglii. Ovšem i v Itálii se našli tací, kteří nevydrželi na svých místech a vběhli za hráči AC Milán slavit zisk titulu. I když v tomto případě nedošlo k napadení, tak svým chováním zdržovali předání trofeje, což se nelíbilo jiným fanouškům. Ti si to s nimi také ručně vyříkali.

Foto: Alberto Lingria, Reuters

Alessio Romagnoli zdvihá za potlesku spoluhráčů z AC Milán pohár pro mistry Serie A.

Článek

V neděli na stadionu Reggio Emilia vypukla u fanoušků obrovská euforie, když jejich miláčci z AC Milán porazili domácí Sassuolo 3:0 a po 11 letech si došli pro svůj 19. titul v nejvyšší soutěži. Část příznivců vystřelila ze sedaček a vběhla slavit přímo na trávník, jenže tím zdržovala slavnostní ceremoniál s předáním poháru.

To se však nelíbilo skalním ultras fanouškům, kteří chtěli vidět Zlatana Ibrahimoviče a spol. svírat v rukou pohár, na který všichni tak dlouho čekali. Na nových záběrech, které se objevily na sociálních sítích je vidět, jak fackují ty, kteří se vraceli ze hřiště na svá místa.

V tomto případě tedy došlo k napadení fanoušků mezi sebou, ale téměř ve stejný čas slavili v Anglii fotbalisté Manchesteru City vítězství v Premier League a to byl napaden gólman poražené Aston Villy Robin Olsen. Několik dní předtím byl napaden například Billy Sharp z Sheffieldu. Kluby většinou v takových případech chování svých příznivců odsoudí, snaží se pachatele dopadnout, ale žádné preventivní kroky z jejich strany, nebo ze strany samotných lig, podniknuty nejsou.

Lidé na internetu tak vtipkují, že pokud nezasáhnou ony, budou to muset vzít do rukou ultras, jako v případě těch milánských.

Na hřišti Sassuola došlo i k jinému incidentu, než „jen" ke zdržování ceremoniálu. Jeden z „fanoušků" totiž ukradl kouči Stefanu Piolimu při invazi na trávník z krku medaili. S úlovkem se pak pochlubil na svém instagramu se slovy: Díky Pioli. Ten byl ze ztráty zklamaný, ale řekl, že liga slíbila, že mu ji nahradí.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.