Hlavní obsah

Ronaldo přímáky nezapomněl! V Juventusu mu to ale trvalo

Fotbalový útočník Juventusu Cristiano Ronaldo si po sobotním utkání 30. kola italské ligy v městském derby s FC Turín oddechl. Pětatřicetiletý Portugalec v dresu "Staré dámy" poprvé skóroval z přímého kopu. V součtu všech soutěží se mu to povedlo na 43. pokus. Gólem a asistencí přispěl k výhře 4:1, díky níž obhájce titulu vede tabulku o sedm bodů před Laziem Řím

Foto: Marco Alpozzi, ČTK/AP

Portugalská hvězda Juventusu Cristiano Ronaldo střílí gól z přímého kopu do sítě městského rivala FC Turín.

Článek

"Opravdu už jsem se potřeboval prosadit z přímého kopu, aby se mi vrátilo určité sebevědomí," řekl v rozhovoru pro Sky Sport Italia Ronaldo, který v dresu "Bianconeri" působí od léta 2018. Navíc zaznamenal 25. gól v ligové sezoně, což naposledy v Juventusu dokázal Omar Sívori v ročníku 1960/61. V aktuální sezoně Serie A nastřílel více branek pouze Ciro Immobile z Lazia (29).

Úlevy si na Ronaldovi všiml i trenér Maurizio Sarri. "Myslel jsem si, že ho to netrápilo, ale na konci utkání si řekl konečně," prohlásil jednašedesátiletý Ital.

"Stará dáma" vyhrála sedmý ligový zápas v řadě. "Věděli jsme, že to bude složité, ale dřeli jsme, vyhráli a dostali jsme pod tlak Lazio. Splnili jsme cíl," uvedl Ronaldo. Římský celek doma v sobotu podlehl AC Milán 0:3 a osm kol před koncem se mu vzdálil sen o zisku prvního scudetta od roku 2000.

Ronaldo se mezi střelce zapsal ve čtvrtém ligovém utkání za sebou. "Nezáleží na tom, kdo skóruje, dokud vítězíme. Jsme v dobré formě a zkusíme porazit i AC Milán, což bude další těžký zápas," konstatoval někdejší hráč Sportingu Lisabon, Manchesteru United a Realu Madrid.

Reklama