Hlavní obsah

Soud potvrdil bývalému fotbalistovi Miccolimu 3,5 roku vězení za vydírání

Palermo/Praha

Bývalý italský fotbalový reprezentant Fabrizio Miccoli musí na tři a půl roku do vězení za vydírání. Někdejší útočník Juventusu, Fiorentiny či Palerma byl odsouzen už v roce 2017. Nyní mu trest potvrdil Nejvyšší soud, který podle televizní stanice Sky Sport Italia zamítl odvolání dvaačtyřicetiletého Miccoliho.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Bývalý italský fotbalový reprezentant Fabrizio Miccoli musí na tři a půl roku do vězení za vydírání. Někdejší útočník Juventusu, Fiorentiny či Palerma byl odsouzen už v roce 2017. Nyní mu trest potvrdil Nejvyšší soud, který podle televizní stanice Sky Sport Italia zamítl odvolání Miccoliho.

Článek

Desetinásobný italský reprezentant byl odsouzen za to, že ještě během hráčské kariéry pomohl svému příteli s vymáháním dluhu ve výši 12 000 eur (nyní 300 000 korun) tím, že ho zkontaktoval se synem šéfa sicilské mafie. Kvůli vazbám na mafii začaly úřady Miccoliho vyšetřovat v roce 2013, kdy hrál za Lecce.

S fotbalem Miccoli skončil v roce 2015. V italské lize odehrál 259 zápasů, v nichž dal 103 gólů. S Juventusem a Benficou Lisabon si zahrál i Ligu mistrů.

Reklama

Související témata: