Hlavní obsah

Splnili slib a vrátili trenérovi ukradený volant. Fanoušci Neapole ukázali svou originalitu

V Neapoli momentálně panuje dobrá nálada. Aby také ne, když tým ze třetího největšího města Itálie dokázal po 33 letech zvednout nad hlavu mistrovský titul. Místo na několik dní zachvátily masivní oslavy fanoušků plné euforie. A právě skalní část z nich se odvděčila hlavnímu trenérovi Luccianu Spallettimu poněkud bizarním způsobem.

Foto: Michele Nucci, ČTK/AP

Trenér Luciano Spalletti dostal nečekaný dárek.

Článek

Celý příběh začíná v říjnu roku 2021, kdy byl trenérovi z jeho auta značky Fiat Panda údajně odcizen volant a „cédéčka" známého neapolského zpěváka Pina Danieleho. Tato informace poté kolovala médii, nicméně doposud není veřejně jisté, kdo dané věci ukradl.

Uběhlo několik měsíců a po prohraných zápasech s oběma milánskými kluby byli fanoušci na trenéra řádně naštvání za neuspokojivé výkony. V návaznosti na to některé z nich napadlo začít předstírat, že danou krádež provedli oni sami. Vyvěsili proto nápis, na kterém bylo na adresu Spallettiho napsáno: „My ti to vrátíme, ale až odsud vypadneš."

Situace se obrátila a Spalletti dokázal získat po dlouhém čekání pro Neapol další ligovou trofej. Rovněž oznámil, že si chce dát od fotbalu pauzu a po sezóně opustí neapolský klub. A fanoušci si pro něho přichystali speciální překvapení. Předali mu modře zabalený dárek se stuhou. Po jeho otevření zavládl v místnosti smích. Našel v něm totiž volant od svého auta a také obdobné CD, které se ve vozidle tehdy nacházely.

Věci se tedy skutečně po jeho konci vrátily k němu, jak ultras rok předtím slíbili. Trenér fanouškům zatleskal za skvěle provedený vtip a poplácal si s nimi. Ti před ním vyvěsili další nápis, tentokrát už pozitivnější, který mu děkoval za odvedené služby. Dostal také zarámovaný vzkaz, na němž stálo: "Neapol není stejná jako ostatní města."

Čtyřiašedesátiletý Spalletti vedl Neapol od léta 2021. Stal se letos se nejstarším koučem, který ovládl Serii A. Jeho tým navíc došel v Lize mistrů do čtvrtfinále a celou Evropu udivoval ofenzivní hrou.

Reklama

Související témata: