Hlavní obsah

Superpohár s přestupem? Fiorentina svede s Neapolí bitvu i o Baráka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Semifinále Italského superpoháru s výhledem přestupu? Ve čtvrtek večer se v Rijádu střetnou Fiorentina s Neapolí. Kluby, které vedou už dva týdny jednání o záložníkovi Antonínu Barákovi, jehož chce úřadující italský šampion získat. Podle serveru calciomercato.it se mají zástupci vedení sejít v saúdské metropoli ke klíčové schůzce. Dospějí k dohodě?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Antonín Barák během utkání Ligy národů proti Portugalsku.

Článek

„Návrh Fiorentiny se Neapoli úplně nelíbí. Ta chce totiž odkup podmínit herním vytížením a produktivitou Baráka. Neapol je opatrná,“ cituje svůj zdroj calciomaercato.it. Fiorentina, kde má český reprezentant kontrakt do června 2026, přišla před několika dny s tímto návrhem: půl milionu euro (12,5 milionů korun) za hostování plus 6 milionů euro (150 milionů korun) za letní odkup.

Neapol ovšem odkup podmiňuje blíže neuvedeným počtem odehraných minut a góly. Fiorentina na tuto variantu nechce přistoupit, je nakloněna prodeji bez jakýchkoli podmínek.

Neapol, která je vzdálená mistrovské formě z uplynulé sezony, hledá náhradu za středního záložníka Elmase, který odešel do Lipska. Sportovní ředitel Mauro Meluso má na mušce Baráka, se kterým se zná z Lecce.

V Itálii se má sice spíš za to, že vzhledem k velkému přátelství mezi šéfem Neapole Aureliem de Laurentiisem a majitelem Fiorentiny, miliardářem Roccem Commissem, obě strany najdou kompromis. Nicméně pravdou je, že Fiorentina příliš vyjednávacích trumfů v ruce nemá. Barák v této sezoně nemá valné herní vytížení. V rámci všech soutěží si připsal 14 startů, většinou v roli náhradníka, vstřelil jeden gól.

Bude Antonín Barák nakonec hrát za Neapol?
Ano
79,2 %
Ne
20,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 168 čtenářů.

Reklama