Hlavní obsah

Trenér Conte věří, že Inter Milán má na 95 procent jistý titul

Trenér Antonio Conte věří, že fotbalisté Interu Milán mají v italské lize na 95 procent zaručený první titul od roku 2010, jímž by přerušili devítiletou nadvládu turínského Juventusu. "Nerazzurri" porazili v nedělním 33. kole Serie A Veronu 1:0 a pět utkání před koncem sezony vedou o 11 bodů před druhým Bergamem.

Foto: Jennifer Lorenzini, Reuters

Trenér fotbalistů Interu Milán Antonio Conte

Článek

O vítězství Interu rozhodl v 76. minutě po pouhých 11 minutách na hřišti střídající obránce či záložník Matteo Darmian. Conte se v euforii okamžitě rozběhl k slavícím hráčům. "V tom skupinovém objetí jsem měl pocit, že na 95 procent máme scudetto. Čelili jsme fyzicky hrajícímu týmu, který neměl co ztratit. Podobné výhry se nerovnají třem bodům, ale devíti," citoval Conteho klubový web.

Inter předtím dvakrát remizoval 1:1 s Neapolí a Spezií. "V této fázi sezony je míč těžší a nevyhnutelně cítíte tlak. Nesmíte opomenout fakt, že jsme hráli třetí zápas v sedmi dnech. Jak už jsem několikrát řekl, spousta hráčů je blízko takovému úspěchu poprvé v kariéře," uvedl jednapadesátiletý rodák z Lecce.

Jeho svěřenci neprohráli 17 kol za sebou. "Nesmíte zapomenout, že ostatní ztrácí body, zatímco my hrajeme vyrovnaně. Někdy trpíme trochu víc, ale neustále držíme nohu na plynu," prohlásil někdejší záložník Lecce a Juventusu.

Milánského celku se ujal v květnu 2019. "Poslední dva roky jsme hodně pracovali, nejen z fotbalového hlediska. Hodně jsme se soustředili na psychiku, jelikož Inter nebyl dlouhá léta konkurenceschopný. V minulém ročníku jsme se probojovali do finále Evropské ligy, v Serii A jsme skončili druzí a teď zažíváme další jízdu. Jsme blízko velmi důležitému cíli," konstatoval Conte.

"Kluci si uvědomují, že vítězství vyžaduje určitý přístup. Zapotřebí jsou i práce, obětování a odhodlání. Musíte se vzdát spousty věcí a je přirozené, že se na cestě vyskytnou překážky. Hráči ale chápou, že tahle cesta, kterou jsme se vydali, je správná, a naprosto důvěřují osobě, která je vede," řekl bývalý kouč Bergama, Juventusu, italské reprezentace nebo Chelsea.

Reklama

Související témata: