Hlavní obsah

Ten Hag na hraně. United dostali další facku a trenér se omlouval fanouškům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmé místo v Premier League (s negativním skóre 11:16), jediné vítězství ze tří zápasů v Lize mistrů a teď další malér. Manchester United ve středu vypadl z Ligového poháru, který v minulé sezoně vyhrál. Po potupné porážce 0:3 s Newcastlem se trenér Erik ten Hag dostal pod ještě větší tlak. Rezignace? „Jsme na tom mizerně, ale já jsem bojovník. Zvládneme to,“ vzkázal naštvaným fanouškům.

Foto: Dave Thompson, ČTK/AP

Erik ten Hag, trenér Manchesteru United, po porážce 0:3 s Newcastlem odcházel se sklopenou hlavou. United ve středu vypadli z Ligového poháru, který v minulé sezoně vyhráli.

Článek

Letos na jaře uplynulo deset let od chvíle, kdy se na Old Trafford rozloučil ikonický trenér Alex Ferguson. Po něm se na prestižní štaci vystřídalo osm jmen, ale žádné z nich s United dlouhodobě nezářilo. Platí to i o Ten Hagovi, jenž s týmem zažívá šedivé časy.

Aby United prohráli ve své aréně s Newcastlem o tři góly? Tohle se nestalo 93 let. Aby United v prvních 15 zápasech sezony nasbírali osm porážek? Tohle se nestalo od roku 1962. A podobně bychom mohli pokračovat, negativních sérií by se našlo dost.

„Mrzí mě to kvůli fanouškům, je to moje odpovědnost. Nedosahujeme na standardy, které od Manchesteru United každý očekává,“ přiznal Ten Hag. Starosti mu nadělala i aféra útočníka Marcuse Rashforda, jenž v neděli večer bezstarostně vyrazil do města na oslavu svých narozenin. Svoje čísla ale slavit nemůže, od začátku sezony se trefil jen jednou.

Těžko se divit, že fanouškům dochází trpělivost. Na slavné fotbalové adrese se píská čím dál víc. Kromě facky od Newcastlu nepotěšilo ani nedělní derby s Manchesterem City: dva utrápené zápasy, dvě porážky 0:3.

Nevyřešila by krizi výměna trenéra? „Chápu, že když nejsou výsledky, všichni moji pozici zpochybňují,“ pravil Ten Hag, jenž v Manchesteru nastoupil loni v létě. „Pro naše výkony neexistuje omluva, ale já to vidím jako výzvu. Už v sobotu s Fulhamem musíme zahrát úplně jinak. Já i hráči to musíme dát do pořádku, kvalitu na to máme.“

Otázkou je, jestli je hlavní problém právě u nich. Třeba Gary Neville, legendární obránce United, dlouhodobě kritizuje klubové vedení: „Podle mě to začíná právě u něj, nastavilo v klubu toxické prostředí. Utopí se v něm každý trenér i každý hráč.“ Ani tahle slova ale nemění nic na tom, že nizozemský kouč to má nahnuté.

Reklama