Hlavní obsah

Trenér Veselý o přípravě Bohemians: Květ s Hronkem můžou ostatní motivovat, nový asistent je posilou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Může to být nejlepší sezona za poslední roky. Bohemians se loni zachraňovali až v baráži, ovšem po podzimu jsou nečekaně sedmí. Teď se chystají na jarní pokračování, do restartu Fortuna ligy zbývají tři týdny. Vršovický tým začal hlavní fázi přípravy už po svátcích a v pátek smetl béčko Dukly 5:0. O čem po zápase mluvil trenér „klokanů“ Jaroslav Veselý?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Bohemians Jaroslav Veselý po výhře 5:0 nad béčkem Dukly vyhlíží soustředění v Turecku.

Článek

O snadné výhře. „Byl to zápas, který nahrazoval tréninkovou jednotku, i proto jsme volili formát 2x50 minut. Děkujeme Dukle, že nám vyšla vstříc. Chtěli jsme technického soupeře z nižší soutěže, který to v téhle fázi přípravy nebude úplně mydlit. S prvním poločasem jsem nebyl moc spokojený: Dukla hrála velmi dobře, zatímco my měli těžší nohy. Čekal bych, že budeme mít větší kvalitu, měli jsme zbytečně moc ztrát. Druhá půle byla lepší a dobře jsme zakončili úvodní blok přípravy."

O zimních odchodech opor. „Opustili nás klíčoví hráči z hlediska týmové hierarchie i produktivity, Roman Květ s Petrem Hronkem na podzim nastříleli dohromady jedenáct ligových gólů a na další nahrávali. Sám jsem zvědavý, jak si s tím poradíme. Slyšeli jsme, že je zájem o útočníka Davida Puškáče, ale má u nás platnou smlouvu. Fotbal je byznys, v kterém se potkává nabídka s poptávkou, a jsem připravený, že můžu přijít o kteréhokoliv hráče. Věřím, že David s námi zůstane, a že nejen pro něj je motivací příběh Květa s Hronkem. Že i z Bohemky je možné se dostat do top klubů."

O příchodech zajímavých jmen. „Honza Matoušek hrál proti béčku Dukly halvbeka, což odráží moji zálibu ve variabilitě. Je to jedna z pozic, na kterou s ním počítáme. Aleš Čermák taky začal hezky, s brankářem Martinem Jedličkou jsou správně hladoví. Je na nich vidět, jak moc chtějí dokázat, že pořád patří mezi elitu. Aleš hraje s velkou chutí na velkém prostoru a nešetří krokem, zatím jsem s ním spokojený."

O novém asistentovi Bartkovi. „Spolupráce s Davidem se rýsuje skvěle, je to pro mě velká posila. Čekal jsem, že se bude coby čerstvě končící hráč adaptovat trochu déle. Na druhou stranu má za sebou dlouhou praxi u mládeže. Jsem překvapený, jaký má v týmu respekt, hráči ho berou. Přestože Barťas vypadá klidně, umí zvýšit hlas. Žádná hierarchie mezi mými asistenty není, máme vzájemně dobře nastavenou komunikaci. Každý se může vyjádřit, ale rozhodující slovo může mít jen jeden." (usmívá se)

O kapitánovi Jindřiškovi a soustředění. „Pepa měl zánět středního ucha, bral antibiotika a měl domácí klid. Doběhává si individuální objemy, které už mají ostatní za sebou, a do herních věcí se zapojí až v Turecku. V úterý tam vyrazíme v počtu 23 hráčů do pole plus tři brankáři. Nepojede záložník Beran, který je po operaci a může naskočit až za měsíc nebo dva. A další pohyby v kádru? Nevylučuju, že tým po soustředění třeba o dva hráče zredukujeme."

Reklama